BIRTHDAAAY

Äntligen hemma!! Känns som världens längsta dag. Alltid underbart med inventering på ens födelsedag. Blev väckt av mitt hjärta med sång, sängfrully, presenter o tända ljus, sedan myste vi tills Gabs kom förbi med fika o mer presenter! Så himla fint! Sedan har jag jobbat hela eftermiddagen o kvällen, vi har ju jordens bästa inventeringsdagar på jobbe: dan efter nyår, dan efter Valborg och min födelsedag. Man ba TACK, TACK SOM FAN. Men nu är det över iallafall!

Fick jobba över o missade bussen precis så världens snällaste Lena skjutsade hem mig fast det är åt helt fel håll. Kom hem till goaste killen som nu hade ännu mer presenter?? Vad har en gjort för o förtjäna detta va?? Bäst är han. Tar mig ett glas cava (pressy från Gabs) för att det förtjänar jag verkligen idag. Imörn har jag massor att göra så snart ska en bädda ner sig under duntäcket!




Jaaaa look how happy att vara hemma!! 



SISTA SOM TJUGOTVÅ

Jobbhelgen är äntligen över, imorgon blir jag ett helt år äldre vilket betyder frukost på sängen o på torsdag går äntligen flyget till Madriiiiiid, längtar ihjäl mig!! Sitter helt slut vid köksbordet och ritar i min målarbok for adults efter en disk-session, ska snart gå och lägga mig för mitt huvud är helt mushy.. längtar redan till kaffet imöra.

Och förövrigt så handlade Thomas Pettersson av mig idag. Celeb level off the roof. Jag höll mig cool. 






TOKYO TREAT SEPTEMBER

Septemberlådan är hääääär, gud tycker ju detta är löjligt kul. Massor av goa grejer; wasabichips, rilakkuma-"pocky", koalakakor osv osv. Fick två nya DIYs, så nu har jag liksom 6 eller 7 stycken att göra?? Har inte gjort någon av de andra ännu haha.
 
Som vanligt bara en grej som skrämmer mig, och det är som vanligt när dom vill att godis ska smaka mat: en karamell som ska smaka som ett lammrätt från Hokkaido.. Typ ännu mindre ivrig på den än curry-ramunen (som jag inte smakat ännu, nej), när godis o läsk ska smaka mat, speciellt kött, blir jag typ rädd. Inte bara när det är dessa japanska godisskattkistor, även när Pringles, Lays etc gör smaker som kebab, capricciosa eller New York reuben.. Eeeeuh nej tack.

Men i övrigt, älskar Tokyo Treat lite för mycket för min plånboks och min egen hälsa heh.






LILLA MY

Radioskuggan är över!! Haha, varade bara ett par dagar, visade sig att inte bara skärmen spruckit, utan även batteriet hade svällt tills det sprack, och det hade svällt såpass mycket att det hade krossat allt annat i telefonen.. Haha. Pappa sa att det stank ammoniak när de öppnade den. Gött att en haft det vid huvudet x antal dagar! Nåja, har iallafall en telefon igen, men har inte ett endaste nummer. Ska säga till folk att slänga hit ett sms med sitt namn bara så jag kan spara det, orkar inte dehära Facebook-tjaffset "ny telefon alla skickar sina nr", nej tack. Kanske raidar Rasmus kontaktlista imorgon annars, ba snor numrena istället haha. Jag har ju samma liksom.
 

Ikväll har vi iallafall firat mig o Felix, jag fyller på måndag och han på onsdag men jag jobbar såna jäkla skittider just denna veckan så det fick bli idag! Åt smörgåstårta, drack vin och busade med Theia. Fick lite allt möjligt; örhängen, presentkort på Indiska o Body Shop (min familj känner mig), vin, ett Gynning-glas och en ny muminmuuuugg! Som sagt, hade inte önskat mig en enda grej så tydligen känner dom mig ganska bra, Sitter här hemma och myser med té i nya muggen och ska nog mysa ner mig ännu mer med en film och nya chips-favon: wasabi/avokado/soya-chippos från Calbee. Lät sådär men dööö va goa dom är!
 
 
 
 
Ny kärlek. När jag öppnade den o visade den för Felix sa han; det ser ut som dej ju! Tog det som en komplimang.
 

UN-FUNDAY

Haha sitter på allvar och äter ris med jordnötssås till lunch. Health over 9000.Alltså jag bara ääälskar jordnötssås faktiskt, brukar beställa lite extra när vi beställer hämtmat, men nu har Blue Dragon börjat sälja en i burk med chili (bäst) som faktiskt är go! Bara o värma! Svinonyttigt men bryr mig ej! Så jädra gott. Kanske har funnits aslänge men jag har precis upptäckt det iallafall.
 
Sådär halvredo för jobbhelg alltså. Sitter o äter och betalar räkningar innan jag måste gå. Har fått låna en telefon tills jag kan fixa min men får inte simkortet att funka, måste göra något fel. Nåvääääl en kan ju använda den som väckarklocka sålänge iallafall. Men aa är alltså fortsatt i radioskugga. Synkade Spotifylistor hela natten dock så att jag kan lyssna på musik iallafall, var skitjobbigt igår utan den möjligheten.
 
Har fått avin för nya Tokyo Treat-lådan! Ska hämta den efter jobbet ikväll o tröstäta japanskt godis hela natten!

RADIOSKUGGA

Jaha, nu har det till sist hänt, det som alla sagt till mig skulle ske och som jag slagit bort och sagt Nej nej den klarar sig ett tag till såhär; Telefonen har dött. På riktigt den här gången tror jag. Vila i frid. Den levde ett kort men galet liv, många smällar på vägen, några sprickor här och där, ett liv värdigt minst tre telefoners.
 
Jaaa what can I say här då, jävligt lägligt såhär precis innan Madrid! Jobbar ju hela dagarna nu med ända tills tisdag, så har frågat pappa om han kan hjälpa mig lämna in den/kolla om jag kan få byta tidigare imorgon. ÅÅÅhhåhåhhåh så jädra drygt. Skärmen helt Matrix-ig och grön/gul/flimrig med svarta fläckar (??) och touchen är heldö. Det värsta är att den klarat alla gånger jag tappat den i marken, doppat den i vatten, den gången jag cyklade över den, spillt vin över den, och det som till sist tog död på den var att jag tryckte lite för hårt på skärmen när jag skulle kolla när bussen gick... Haha. Så jäkla värdelöst.
 
Så aa. Når en mig inte så är dehär förklaringen. No call for u. Jag går in i radioskugga.
 
 
 
Hej då telefonen, kanske forever, kanske inte, en vet aldrig med dig alltså.

AUGUSTI ELLER OKTOBER??

Herregu, sitter alltså i en av de nya stickade tröjorna, dricker kaffe, kollar på Twin Peaks, det halvregnar lite och jag längtar tills AHS börjar. Är det redan höst eller?? Känns ju sjukt hemskt att säga det eftersom sommarn varit så förbannat kass och kort, men jag längtar faktiskt liiite till hösten.. Tjocka tröjor, filtar, tända ljus, mörka filmer, té, åååå.. Har också rätt stark panik över vad en ska ha med till Madrid, tydligen är det inte ovanligt med 30+ nu i början på september...
 
 
 
 
 

PRESENT FAIL

Alltså hur kan en gå i fyra timmar o leta presenter utan att hitta en enda?? Hur???? Hittade alltså inte någonting alls till lillebroren idag, käkade chevré-focaccia och gick sen runt i timmar utan resultat. Får försöka imorgon typ. Jobbar ju liksom 6 dagar i rad nu dock, plus att på lördag firar vi mig o Felix med släkten, måndag stänger jag (trots att det är min börfdaay), tisdag agerar jag flytthjälp, onsdag fyller Felix o vi ska ut o äta för o fira oss igen och på torsdag så åker jag?? Sjukt fullspäckat. Ska bli så jädra skönt att komma iväg lite, käka tapas o dricka vin o bara vara, Carro o jag! Enda som är trist med det är väl att en missar Tillsammansfestivalen... första en missar. Grabbarna (Baby Jesus hallå) ska ju dessutom spela där igen så blir dubbelt tråkigt att en inte kan va där. Nåväl! Får vänta till nästa år 💔.







Stannade till på Myrorna på vägen hem och hittade dom här godingarna! Tyvärr till mig själv o inte till Felix haha, men jaaa what can I say jag ba älskar dom, alla mina favofärger i samma tröjor.

NYX FACE AWARDS

Äääälskar mina lediga tisdagar. Goslångfrulle till en repris på Nyx Face Awards, vet redan att min favo Glam & Gore vann så överraskningsmomentet är borta men mysigt att kolla ändå. Dricker kaffe o havrechai och ska strax hoppa in i duschen, ska ner på stan om någon timme med Tina! Känns som att vi inte setts på typ en månad!! Sjukt länge! Ska kolla efter födelsedagspresent till Felix, blir svårt pga vi är båda lika kassa på att önska sig saker, har aldrig nån aning vad vi vill ha. Tina och jag ska återuppta vår American Horror Story-tradition i oktober när det börjar, vi ses varje vecka och dricker te, äter chips och myser under filtar! Årets teasers har ju varit helt sjuka!!!! Längtar som saaaten.






KRÄFTSKIVA

Kräftisen blev verkligen jättelyckad! Robins lilla "stuga" (hus) låg helt fantastiskt, knappt en granne i sikte, en sagoträdgård och sängplats åt allihop! Vi hade mat så det skulle räckt till ett helt kompani, kräftor, räkor, havskräftor, två kantarellpajer, potatis, halloumi och kyckling! Löjligt gott! Vi kom dit på eftermiddagen och låg o solade och drack bärs, jag o tjejerna pyntade med lyktor, girlanger, måne o glitter och sedan spelade vi några (riggade) matcher kubb! Improviserade sen ett långbord i nerförsbacke och Fredrik sjöng sina sedvanliga snuskiga snapsvisor. Vi gjorde upp en brasa för att värma oss, Sebbe, Robin o Johan blastade gammal metal i mörkret och allt var så mysigt o fint.














Haha Anton och facklan. Vi gick på midnatts-upptäcktsfärd i sagoträdgården med facklan och stjärnorna som enda ljuskälla, var helt fantastiskt och mysigt och lite läskigt och extremt farligt, herregu vi hade ju kunnat starta världens skogsbrand. Många korkade grejer gjordes denna lördagnatt, vi hade alla bara tur att ingen skadade sig eller typ dog.

Idag vaknade vi upp halvdöa allihop, tryckte i oss kaffe och resorb och sen tog vi ett ryck med trasor, dammsugare etc, var ju en del att städa..! Alla utom Rasmus o Robin till stranden för att bada. Kom typ tvåhundra meter innan vi fick stanna, fojan hade punka... Dom hade någon slags nödlösning med sig dock så vi kom ner till stranden till slut iallafall. Ikväll ligger både Rasmus o jag utslagna i sofforna, vi åt lite rester och känner båda att vi behöver lite vila, är INTE redo ännu för att jobba imorgon! Känns som att det är lördag??








HOLY GUACAMOLI

Kantarellpajen o räkorna är redo inför imorn, vinet står på kylning o väskan är packad redan! Lite för exalterad, hoppas en inte har för höga förhoppningar, haha. Står o lagar fajitas nu, dricker ett glas rött för å fira LEDIG HELG och äter wasabinötter. Ganska underlig kombo men funkar. Har gjort min FABULÖSA guac, alltså den är så go. Skulle kunna äta guacamole varje dag. 

Tror vi kommer va hemma ikväll bara, har köpt lite snacksy o vill ju va relativt utvilad o redo imörn! Kräftfest, kubb, snapsvisor o allt härligt!!




Nej dehär är ingen matblogg så här får en stå ut med guacamole på tallrikskanten ok??

CHOCOBI

Dööötrött, tji fick jag för att jag skrev att jag bara jobbade kväll idag, fick börja tidigare för att förbereda för inventeringen imorgon.. Gött! Börjar skamligt tidigt men slutar redan halv två o sen jobbar en inte förrän halv tre på måndag! Älskart!!!!!!! Efter jobbet imöra ska jag köpa räkor, cava o snaps och när en kommer hem ska det lagas kantarell- o västerbottenpaj tills på lördag!
 
Hade för en gångs skull fixat matlåda idag och självklart glömmer jag den, så jäkla arg jag blev. Fick köpa sallad som vanligt, blev en go bulgursallad men ändå. Cyklade hem så jäkla snabbt ikväll haha, blev helt slut. Sitter med pomeloté o chocobi-kakorna, skall vara fastlimmad i soffan tills det är sovdags! Ska som sagt upp dötidigt imorgon och då är det standard för mig att inte kunna somna, funderar på att embrejsa det istället för å försöka i onödan, kanske kolla Mulholland Drive?? Eller Lost Highway?? Mmm den va längesen.
 
 

 



NOT TOO DEEP

Äntligen sovmorgon o långfrulle! Gjorde en dögo macka med avo, tomat, babyspenat o sånt gött, dricker kaffe i min extremt lugna o långsamma takt o lyssnar på Not Too Deep-podden. En ganska gammal dock med Mamrie för Mamrie är typ världens roligaste. Funderar o planerar lite inför lördag också, ett helt gäng åker ut till Robins stuga för knytkräftis! Gillar ju dock inte räkor så jag o Rasmus tar med oss räkor istället, med aioli, sallad, halloumi o ska nog göra en kantarellpaj med. Har en hel massa kantareller i frysen ju! Vi tar med kubb o brännboll o badkläder o tält med, kommer bli så himla mysigt!! Längtar så jädra mycket.
 
Ikväll jobbar jag inte så länge men rätt sent, imorgon dock jobbar jag bara 7-13.30 och endast inventering! Rätt gött ändå! Pratade med Natalie innan om att hälsa på i september, förhoppningsvis kan jag åka upp en natt! Har nog inte varit där på typ två år?? Tre??? Helt sjukt alltså. Var liksom fyra år sen vi var i Barca??? Herregud.

LISENS DAG

Åå det va så himla mysigt igår! Jag kom jättesent men de andra tjejerna hade fixat så fint, grillat o massa rödvin o irish till dessert! Sen korkade vi upp proseccon också såklart! Jag hade knutit fast ballonger på presentpåsen, men de flög iväg så fort jag satte mig på cykeln haha, fick springa efter dom och hålla dom i handen istället! Hade gjort en sugar scrub till Lisen på hennes daaaag, jag tror hon blev glad! 💜

Rätt sent kom några böys också, vi försökte gå ut men allting har ju stängt på måndagar nu kom vi på, så Rasmus o jag gick hem o kokade nudlar istället! 



Enda bilden jag har från igår, bläddra i gamla skivsamlingar o dricka bubbel, så himla fint alltså 

BOOKS

Har ägnat hela morgonen åt att registrera mig för höstens kurs, starta mailkonto, vidarebefodra sagda mailkonto, beställa böcker, kolla scheman o datum etc etc etc. Lunds universitets "studentwebbplats" ser typ lite primitiv ut jämfört med Stockholms universitets, som hemsidor såg ut för typ 15 år sen. Verkar rätt svårnavigerad med, men en kommer väl in i det! Skulle ju passa på att beställa lite andra böcker samtidigt, så klickade med ett par skräckböcker, You Deserve A Drink och Grace's Guide, har velat ha dem så himla länge!
 
Ååå äntligen är sommarn här med (knack knack ta i trä)!!! 25 grader ute o solsken, älskar att cykla till jobbet då!! Börjar om ett par timmar, ska duscha (hairwashingday, lite tidigt egentligen men fezt ikväll jö), luncha o ev tvinga mig ner en vända på stan, vill inteeee... men måste nog.
 
 
 
Som sagt. Morgonrutin. På förmiddagarna här hemma kan jag inte gå en meter utan att den här är med mig.

KATTOR EVERYWHERE

Äntligen är helgen slut!! Jobbhelger tar verkligen dö på en. Firade efter att jag o Gabs slutat med att åka ut till Umai o äta sushi, "ert vanliga bord?" sa tjejen i baren och vi skrattade lite ångestnervöst till svar haha. Jobbar imorgon med men direkt efter ska jag få fira Lisen på hennes daaaaag åå det ska bli så fint!! 




Försökte ta en go kattselfy med Alfons men he wasn't having it

O den här då?? Kunde ju liksom inte INTE köpa denna??? 

RANT

Gu vilken lång dag jag hade igår! Elva timmas jobb, cykla hem, byta om, åka ut till svärföräldrarna, dricka champagne pga lilla Kassandra ååå, äta, buss till Tillsammans o lyssna på Svantes band, åh guuu... Va helt slut. Stannade kvar ett tag efter de spelat klart o myste o skrattade, men till slut sa hjärnan nää Isabelle nu får du tamejtusan skärpa dig jag har varit igång i snart tjugo timmar o vi ska upp om typ fem, gå o lägg dig! Jaja det va baa å gå hem. Sitter på jobbet igen (är jag nånsin nån annanstans), men slutar samtidigt som Gabs idag så vi ska åka till Umai (som vanligt) o äta så jäääädra go sushi! Imorgon jobbar jag bara några timmar o efter det får jag skynda mig direkt hem till Lisen för hon fyller ååååår! Rödvinet får aldrig ta slut, som hon sa igår. Jag tar med cavan också. 
xx

SKITMORGON

Idag är en sån dag en vet hur den kommer vara så fort en gått upp. Släpar mig upp ur sängen efter rutinmorgongoset med Ziggy, fyller kaffebryggaren med vatten, tappar greppet o det är vatten ÖVERALLT i köket. På väggen, golvet, i brödrosten, överallt utom i kaffebryggaren. Eh.

Så jag gav upp. Dricker kaffe på jobbet istället. Ska ju ändå va där i nästan elva timmar så jag hinner ju. Haha. Äh.

FABULOUS FRIDAY

Kolla denna fabulösa, glammiga fredagkvällen! En annan fredag skulle en vart ganska nöjd med te o X-Files på tv, men just ikväll önskar en ju att en kunde vara med o fira av Kakka innan hon åker o fira Fredriks födelsedag (även om vi firade den lite förra helgen). Tråkigt! Men men, en kan inte vara med alla gånger. Nästa helg hoppas jag på något riktigt amejzing, sista lediga helgen innan både min födelsedag o Madridresan!
 
På tal om Madrid!!! Så jäkla sur att jag inte tänkte mig för, har ju lyckats boka in just den helgen Tillsammans-festivalen är!! Deras avslutningsfest som alltid är helt glittrig o fantastisk.. Åååå så himla ledsen!!!

Kom nyss hem från jobbet, ska bädda ner mig, kolla filmen o försöka somna i tid. Ska nog förbereda min gröna frukost-smoothie först dock, ska ju upp tidigt som skam imöra.






MORNING ROUTINE

 
 
 

NO MOJITOS FOR U

Usch, idag känns det extra tråkigt att åka till jobbet. Inte bara för att det är sjukt fint väder o en bara vill bada hela dagen, men också för att Kakka har sin "avskedsfest" idag och jag jobbar stängning. Hon flyttar till Lund snart ååå så tråkigt, även fast en borde vara van nästan pga hon bodde ju i Aus i typ ett år?? Två?? Får åka o hälsa på henne i höst kanske! Jaaa, ska dessutom gå upp 5.30 imorgon pga helgjobb... Åååå så drygt det är! Har inte vant mig även fast jag jobbat så i fyra år. En missar ju alltid någonting!
 
Snart börjar plugget igen med, psykologi denna höst! Måste beställa böckerna snart, glömmer alltid bort den lilla detaljen.. Så passar jag nog på att beställa lite andra kul böcker med! Blir ännu ett tungt halvår med både jobb o plugg, men gick det förra året ska det väl gå igen!
 
Har en liten minikris igen med, gått runt i två veckor och ba "Vad gör jag med mitt liv??" och "Vad SKA jag göra med mitt liv??". Alltså gud, borde en inte veta snart vad en vill göra?? Vad en vill bli?? När är en vuxen?? Vart vill en bo?? Plugga?? Jag som inte ens kan bestämma mig för vad jag vill äta till lunch liksom.

FARBROR RASMUS

Uuh, typ bara inventering o saldo o utbildningar idag på jöbbe. Drygt. Slutade rätt tidigt dock, skickade iväg Spell-brallorna till Stockholm o sen åkte vi o storhandlade, Rasmus o jag! Massa veggies, frukt o juice. Typ det jag lever på. Och okej, chips med. Gjorde dock svingoa tacos ikväll med kyckling, babyspenat o super-limey guacamole! Allvarligt talat typ min bästa någonsin. Nu har Rasmus somnat som vanligt efter middagen, haha. Jag tänkte typ bara duscha (det är hair washing-day idag så det tar lite tid), göra lite pomeloté o lägga mig i soffan i pyjamas!
 
 
Förresten!!!!! Rasmus blev FARBROR igår!! Waaah Sebbe o Kaye fick en liten tjej, ååå det är nu det verkligen känns att de bor på andra sidan jorden! Vill bara boka en biljett till Manila nu direkt, men ja, livet (läs jobbet/plugget/ekonomin) kommer ju emellan. Får nöja mig med bilder ett bra tag antar jag. Mamma ba "jaa det betyder ju att du blir FASTER", eehhe nja, typ. Låter lite gammalt faktiskt. Hoppas på att de kanske kan komma hit i vinter?? Vår??? Ååå.

GLASS

Igårkväll gjorde Rasmus o jag glass! Eller ja, "glass" får en väl säga. Mixade fryst banan med massa olika goa grejor; en med ananas o vanilj (dog), en med jordnötssmör (dog), en med nutella (dog ännu mer) o en med både jordnötsmör o nutella (alltså guuuuueeeed). Alltså ja. Vad ska en säga. Farligt gott. Försökte intala mig själv att bananen slog ut onyttigheten i nutellan men ehh, ah. Tyvärr funkar ju inte livet så. Gjorde iallafall pinnglassar av det som blev över igår, o eftersom en viss Rasmus inte är hemma ikväll igen så sitter jag o myser själv med överbliven glass, te, katt o itsGrace!
 
 
 
Åå gud, that fokus tho..

Haha kolla den här jäkla gosbullen med.

STRETCH

Fick sålt mina ääälskade Spell-flares nyss, för ett SKAMPRIS. Krossar mitt hjärta lite. Men det var egentligen inte pengarna som var viktigt, kändes bara så himla tråkigt att de legat i min garderob i ett halvår utan att användas, när de är så fina. Nåja, hoppas nästa tjeja finner mer lycka än mig i dom! Skickar dom imorgon när jag fått in betalningen. Uuuh känns lite tråkigt dock.. Försent att ändra sig?? Haha
 
Fick hem mina tapers imorse, så nu sitter en med en liten sådan i örat. Låter den vila i kanske en halvtimme innan jag sätter i smycket, vill ta det jäkligt lugnt pga har ju blowouts på både min helix o min conch (som håller på att läkas iochförsig tack vare guds gåvor zinkpasta o tea tree-olja!) Har inte gjort dehär sen en va typ fjorton, och då gjorde jag jävligt fel. Får se hur långt jag går, kommer säkerligen inte gå längre än 0g, tror inte jag vill ha större än så.
(Säger jag nu, är säkert som med tatueringar, en blir helt besatt)


 
Hejdå darling pants, ses aldrig mer.

AW

Första dagen på jobbet gick bra ändå, en går ju på rutin liksom! Cyklade hem direkt, fräschade till mig o gick ner till Bulls med Sandra! Alltid lika roligt o mysigt att träffa henne, det kan dröja en vecka eller ett halvår emellan men det är lika enkelt ändå. Kan knappt fatta att vi känt varann i över 20 år!! Känner mig sjukt gammal av det haha. Anywaay, tog några AW-bärs o pratade i timmar. När de stängde gick vi inom mig för att göra en repris av sangria-nattpicknicken förra sommarn, men det började öööösregna så vi fick dricka sangria i mitt kök istället.





Ligger o kollar Good Mythical Morning, deras sommarbrejk är över!!! Ska ta tag i lite mer sälja-mina-grejor sen tänkte jag, o ikväll bara netflixa! Så jädra gött!

FÖRSTA

Åååuh är så väldigt inte redo för att börja jobba idag. Semestern tar slut så snabbt! Speciellt denna sommarn när vädret varit helt knas, sommarn började typ i förrgår liksom?? Har försökt njuta hela morgonen o verkligen ta det lugnt, åt sen frukost med Rasmus o drack kaffe, men nu ska jag snart sätta mig på cykeln..

Ser dock fram emot efter jobbet, ska träffa Sandra vilket var bokstavligen hundra år sen! Hon gör en av sina berömda snabbvisiter i stan o vi ska ta en afterworkbärs ikväll! Synd att Tillsammans har måndagsstängt bara..! 
xx

ETSY

Yaaaaaas, har äntligen fått opp etsy-shoppen! Har bara lagt ut 6 grejor än så länge men tog längre tid än jag trodde att knåpa ihop. In å köp mina grejer, blandat billigt krams med Uldahl o Lise Sandahl, typ allt är oanvänt!
 
Har inte bestämt mig för om jag ska lägga upp Spell-byxorna där eller om jag ska försöka på ett annat ställe först, hmm... Får se imöra, nu är jag så jäkla trött.
 
 
Etsy eller icke-etsy?
 
 

 Bestämde mig för icke-etsy, försöker sälja dem i Bohemian Royale-gruppen på Facebook så om en är medlem där kan en buda!

FRÖSAKULL

Älskar att va på stranden när det inte är massa folk där. Håller mig alltid långt ifrån Tylösand just därför o brukar föredra klippor nånstans eller en sjö. Men idag va det nästan tomt! Åkte till Frösakull med mamma o drack kaffe o pratade. Blåste rätt bra så va för kallt för att bada tyväääärr. Efteråt tog vi en glass o en promenix, tog hem massor av hennes gamla italienska väskor som jag ska försöka hjälpa henne att sälja, så tänkte fixa lite med det ikväll och även kolla igenom vad jag tänkt sälja av mina egna kläder! 


 

Hittade dehär guldkornet hos mam å pap. Parenting done right. Kan nån ringa Vogue pls?? 

SISTA

Bokstavligt talat sista dagen idag. Sista semesterdagen. Så jäkla ledsamt o deppigt. Passar på o åker med mamma o pappa till stranden dock, hoppas en kan bada idag med! Har som vanligt en enorm hög med böcker jag inte läst än pga köper böcker snabbare än jag inte läsa dom, men ska äntligen börja på Goodbye Tsugumi idag! Eller "börja", har läst ett kapitel redan men Yoshimotos böcker är så tunna att jag nog kommer läsa klart den typ idag. Nu ska jag springa till bussaaaa å åka hem till mora o fara!








HORISONTELLT LÄGE

Hade superkul igår hos Fredrik o Linn! Det bjöds på mojitos o bindis till alla, haha! Idag mår en dock som en förtjänar så att säga, myser runt i min skönaste playsuit o är så trött att jag inte ens orkar välja en film att kolla på så har suttit på YouTube hela jäkla dan. Käkade resterna av gårdagens sötpotatis till frukost, det säger väl en del om mitt tillstånd. Ååå Rasmus ska cykla o hämta mat till oss nu hehe, är så jääkla sugen på vårrullar. Och sushi. Och chips, haha.
 
 
 
 
Varje gång jag är bakis vill min hjärna höra den här, dansar lite i soffan nu


På Vega, åååååååhå så bra var det
 

BUBBEL

Åååh kolla vad mycket färgen har bleknat... Nästan inte lila ens längre, kommer snart vara silver.. Vilket jag gillar iochförsig men ändå. Sitter o väntar på Rasmus o Robin, vi ska grilla lite innan vi ska på fäääst, hem till Fredrik o Linn! Ska bli kul att se deras nya lya, har bara hört fina saker om den!  Har gjort marinad med ingefära, sesamolja o chili, den är så jääääla go alltså! Tror jag ska göra lite ugnsstekt sötpotatis till med så gooooott. Har köpt ett av mina favorötjut o favobubblet! Enda minuset ikväll är att Tinas fot inte återhämtat sig sedan lördagens galenskap så hon får stanna hemma </3 Krya påreeeej!!
 
 
 


Hahaha, här är så varmt i lägenheten idag att Ziggy bara ligger framför fläkten

KALE CHIPS

Ensam hemma ikväll så har myst till det ordentligt! Åt ugnsstekt sötpotatis, grönkål o bebisspenat till middag, toppade med balsamvinäger på salladen o sriracha på potatisen. Nu har jag gjort både grönkålschips o brysselkålschips att snacksa på, olivoljan va dock slut (hur??? händer det ens??) så blandade rapsolja, sesamolja (så jädra gott) o citronolja, å så havssalt på toppen. Himmelriket.
 
Ska bara dricka te, kolla på film o gosa med katten ikväll.
 
 
 
Glömde ta bild på grönkålschipsen för dom åt jag upp direkt!

KIT KAT

Nämen åååååå dehär låg i paketet en hämtade imorse! Kit Kat x10, direkt från Tokyo! Har bara smakat hallon o jordgubb, men dom jag ser mest fram emot är matcha, cheesecake o pumpkin pie! 
 
 
 
 
ps. vill en kan en baka både cheesecake å apple pie i ugnen men det vågar inte jag
 
 

 
 
Update: smakade precis äppelpajen, alltså gud hur gör dom egentligen?? Hann knappt öppna förpackningen o det doftade äpple direkt, å sååå go den va! Kommer typ äta alla ikväll.
 



SJÖJUNGFRU

Jag o Rasmus har haft det så mysigt, låg på de varma klipporna i Grötvik o fikade, läste o pratade, jag badade massor. Äntligen var det så skönt i vattnet att jag ville ligga kvar där!! Alltså på älskar att bada. Är tvåhundra procent säker på att jag va en fisk i mitt förra liv, alternativt en sjöjungfru. Cyklade halvvägs hem ihop, sen vek han av o cyklade till replokalen å jag cyklade hem. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, igårkväll tog vi en bärs på Tillsammans med Robin o imorgon är det fäääst igen!






PICKNICKA

Usch har redan sådär ont i magen över att börja jobba igen på måndag, tre veckor var inte tillräckligt. Men idag är det soligt o fint (plus att det verkar som att det är typ sista chansen för mig) så jag o Rasmus ska göra lite goa frallor o kaffe o cykla till någon strand. Kanske till Grötvik, kanske klipporna innan handikapp, får se hur långt vi kommer haha. Ska ner till Hemköp o hämta ett paket först nu bara, sen köper jag lite nybakat på Regnbågen typ!
 
Har sånt boksug nu med, får det en gång i månaden ungefär haha. Ska ändå beställa böcker till plugget ju så passar på o beställer sju andra med!

GRÖTVIK

Haft en skön dag med pappa hela dagen. Åkte dit, drack kaffe o hittade massor av mina foton o utställningsgrejor från skolan som jag vill få hem snart!

Åkte ner till Grötvik o badade, mötte Felix o Alex som skulle fridyka lite! Fattar inte att hela jäkla sommarn nästan gått o dehär är typ tredje gången jag badar i Sverige?? Liksom förra sommarn badade jag hela tiden?? Tragiskt. Tröstade oss med glass på Glassbaren, blev jäkligt nerkylda efter både kallt dopp o kall glass haha. 





Fick komma iväg o handla en massa, det är väl de värsta med att bo i stan utan bil: att tvingas handla på dyr-Hemköp. Köpte massa av gött, grönkål o brysselkål som en ska göra chips av, så jädra gott. Mitt favokaffe va dessutom på kampanj!!! Peeerrf! 




OMELETTY

Lyckades inte lika bra med frukosten idag så gjorde lite brunchomelett istället med spenat, avo, paprika o sriracha! Ååå fick precis en avi igen med, är ganska säker på att det är tapers eller japanska Kit Kat jag beställt, haha, jag kan inte sluuuta!
 
 
 
Alltså Ziggy tror på riktigt att han är en hund, varje morgon hämtar han posten. Idag va det en tidning som han släpar in o lämnar på random ställen i lägenheten.. Har fått ringa massor av samtal för att han bitit sönder OCR-numret på räkningar eller ätit på avier, haha. Lika pinsamt varje gång en ska hämta paket!
 
 




CHURROS

Middagen var supermysig, blev tacos igen, sangria till det o så churros till dessert! Crazy gott! Imorron vill jag laga nåt jäkligt gött, roligt o spicy igen, kanske nåt asiatiskt o trevligt!
 
Nu ligger en dock här i mensvärkskramper från de djupaste hörnen i helvetet, dricker te o kramar värmekudden. Ååå men världens bästa kille cyklade o köpte chips till mig innan han stack iväg! Blir alltid sugen på salta grejer den här lööövely time of the month, aldrig choklad som de flesta andra jag känner.. wierdz. 
 
 
Jaa en blir faktiskt jäkligt sur o bitter när det gör ont hela jävla tiden ok??

MEATY TACO

Kom precis hem från en långlunch med stans bästa tjejoor! Va på Tillsammans (som vanligt var annars) o käkade deras suupergoa tacos! Ska dit ikväll igen ju med hela familjen så kaaan bli att det blir dubbelt opp med tacos idag.. Drack lite kaffe o pratade om allt (alltså allt). Ni är så himla bra ni!!!




 Jaaa fick ju ta en bild på min dögoa mat



SUGAR SCRUB

Älskar naturliga grejor både till insidan o utsidan. Brukar alltid göra egna sugar scrubs, sjukt enkelt, sjukt bra o sjukt väääldoftande. Grunden är bara kokosolja och så mycket socker du föredrar, jag gillar när den är rätt rivig så har i ganska mycket! Ibland gör jag en med myntaolja och tea tree-olja o ibland en med matcha, men den jag gjorde idag är favon! Chaite, rooiboste, vanilj och honung, luktar liiite juligt men strunt i det, den är helt ljuuuuvlig. Bara blanda ihop allt ordentligt med en gaffel o förvara i lufttät burk, så håller den i upp till ett år (fast den tar slut jäkligt fort, en blir rätt beroende). 






FRULLY

Idag hände det. Idag lyckades jag. Jag käkade frukost?? What??? Känner mig pinsamt stolt, gjorde goemackor med avo/bebisspenat/tomat/rödlök o så kokade jag ägg, älskar tamejtusan ägg. Men glöm inte å bara köpa ekologiska!!! Muy importante. Ska man äta hönans äggisar ska det minsta den får göra va å gå utomhus o picka fritt. Kollar på Attack on Titan o slödricker kaffet med en spinnande missi i knät. Idag ska det förövrigt bli typ 27 grader?? Från att va typ 14 liksom, vafan? Jag klagar inte iallafall, sista semmeveckan kanske blir okej vädermässigt ändå!






SPICY SPICY

Fan vad jag älskar att laga mat alltså, sett fram emot det hela dagen haha. Har av nån jäkla anledning inte gjort det på hela semestern heller när jag har all tid i världen för det?? Logiken?? Enda gångerna jag "lagat" mat har varit när vi grillat å det är ju inte så mycket till matlagning. Idag blev det iallafall en sviiingo o spicy chili med tigersås, harissa o spiskummin, å så massa Sriracha på toppen! Hett o gött!
 
Imorgon ska jag träffa Hannah o Tina, ska bli så himla mysigt!! Vi går nog till Tillsammans o kanske fikar eller dricker kaffe eller vin?? Vi får se imööra. Sen på kvällen ska jag o Rasmus dit igen, ska käka middag med mamma, pappa, Felix o Jessica, ska bli guuutt! Kommer nog ta Jesus-tacon med syrad rödlök, lime o koriander mm-hm! Längtar redan trots att jag är mätt ååå!
 
Ikväll är jag jäkligt sugen på lite Wes Anderson, favon är Darjeeling Limited men tror det bir Life Aquatic ikväll. Har i och för sig velat se Mulholland Drive igen ända sen jag såg den förra veckan, den är SÅ bra.
 
 
 

DENNA DONNA, ALLTSÅ

Men guuuuu äntligen lite sol i dehär kalla jäkla landet! Har hängt med Joss, shoppade lite till hennes nya lägenhet o sen lunchade vi litegranna. Drack några koppar kaffe o catchade upp på allt roligt o jobbigt som hänt, ses ju med typ ett halvår emellan liksom?? Som med dom flesta andra gamla fina vänner, tur vi går tillräckligt långt tillbaka för å veta var vi har varann. 💜
 
Tänkte typ göra antingen chili idag eller pho, men kanske lite spicy en varm dag som idag. Funderar på om en ska ta vara på solen o grilla ikväll istället?? Probablyyy får se vad en får feeling för!
 
 



SUSHIHIMLEN

Alltså gud, haha tydligen är en på Umai alldeles för ofta, det borde typ inte gå pga skulle kunna äta där VARJE DAG, men! Den gulliga tjejen som jobbar där frågade om jag skulle ha min vanliga beställning (jag sa ja), kändes som att jag bokstavligen är där varje dag haha! La dock till några vårrullar idag till min vanliga sushiplejt så tji fick hon!!! Tror hon har mig helt figured out! 

Efter sushi heaven åkte vi hem till Gabs o Andreas, gosade med deras små bebisar ååååå två små kattpöjkar som busar o myser! Kollade på lite animuuu o bara slööa efter den galna natten.





Nu sitter en catchar upp dagens YouTubevids, dricker min stora kärlek Oatlys chaidryck ååå älskar den asså! Känner mig så jäkla dehydrated efter två jävligt intensiva semesterveckor, skulle behöva minst lika lång tid på rehab eller gå igenom en detox eller nåt! Har gjort massa björnbärsvatten med så försöker få i mig så mycket jag kan!


Älskar verkligen den här donuttröjan med 

PAOLA

Satt någon timme hos Robin igår innan vi gick till Tillsammans, vi behövde ju fira Erik litegranna iallafall! Sittdansade på golvet o i fönstret o i hallen påväg ut med. Guuuu hade så roligt igår, har ju längtat till Paola hela sommarn?? Lite rostig var hon allt men det va riktigt fint ändå! Massor av hjärtballonger o glittrigt konfetti o jag drack cava och balanserade på kajkantens staket i mina glitterskor för att få en skymt över folkvimlet, där var helt galet mycket folk på Tillsammans igår kan jag tala om!





När hon sjöng sista låten blev vi medbjudna ett gäng tills Linns morbrors (??) fest, jäkligt otippat o oväntat när jag o Tina tänkt ha en rätt lugn kväll. Blev istället rom o cola å dans hele natten till 90-talshitsen man bara älskar.



Här liksom, vad händer ens här? Är de dans?? Jag vet knappt

HURRA HURRA

.. för idag fyller Erik åååår, gamle mannen. Ska strax gå o fira honom med massor av bärs o kanske en sång, o sedan glider jag ner på Tillsammans för PAOLA spelar!!!! Fattar inte ens??? Dom kallar de för hennes come back. Om de blir så får en väl se men så jäkla roligt det ska bli, fetaste bokningen dom har i år, åååå!
 
 



 

KILDEMOSE // BABY JESUS

Alltså älskar att roadtrippa/festivala. Gillar verkligen Kildemosefestivalen också, superlitet och väldigt nischat o bara massa goa människor! Pga mitt ute i Danmarks vildmark laddades ej kamera/telefon så mest bilder från första dagen men you get the picture.

Åkte mitt på dagen i torsdags i en fullpackad buss, stannade bara till för att köpa lite mer bärs, sedan straight to festivalen. Poppade upp tälten, drack några ginger beer o sen var de plötsligt Baby Jesus tur att spela! Stog längst fram såklart med Aleks, dansade o filmade som en gör. När pöjkarna spelat klart var festen i full gång, hele natten körde vi, fyfan så trött en var. Var överallt o ingenstans o skrattade o frös o pratade om dels världsliga dels djupa saker. Detta året var det ingen som skållade sin hand på hett kaffe som tur var, haha!


 Packar bussen full med instrument, tält, bärs


Hej älskling!






Rigga o soundchecka










Ola, Fries, Ralle o Hannah kom dom me! Åååå så glad att Hannah var där!!




Dehära. Alltså. Magiskt. Sån jävla alvskog.




Hej igen älskling!




Å så minsta scenen. Enda bilden från fredagen, men trotsade döa batterier o tog en snabb bild


Aaaa dehär va Kildemose. Blev ju en väldans snabb festivalvisit men gu va roligt det va.

HELLO, AUGUST



 

FESTIVAL LAJF

Ååå kom precis innanför dörren hemma i lägenheten, möttes av en gosig katt o bäddad säng, gu sån lyx. Kildemose va precis lika fint, mysigt, galet som förra året! Grabbarna spelade som varje gång så himla bra i torsdagskväll, så bra att de ville att de skulle spela igen idag (fredag), så det gjorde dom, krigare som dom är.
 
 
 

Helt magisk skog runt scenerna, full av lampor o stjärnor!!!
 
 
Fler bilder kommer opp imöra, men nu ska jag fan sova tolv timmar minst.

RSS 2.0