SURROUNDED

Borde. Ett jävligt ångestladdat ord. Det finns så många saker man borde göra. Små saker som att städa sitt rum, sluta med sina laster, ta tag i sitt liv, göra sin läxa, mata sin katt, borsta tänderna, gå ut skolan med betyg som inte får en att skämmas, leva ut ungdomens galna år in i det sista. 
Tyngre saker som att ta sig upp ur sängen på morgonen, skratta utan att det är tillgjort, avsluta något som långsamt bryter ner dig, tänka på framtiden, börja spara pengar, skaffa en plan, skaffa drömmar, skaffa hus, barn, villa, volvo, en hund som bara älskar dig för att du matar honom, inse att dina drömmar var orealistiska, leva med det, fortsätta frammåt, lägga sina behov åt sidan för andras, andas, andas, andas och till sist stopp. 

Borde.

smart has the plans, stupid has the stories.

Har nog aldrig förstått vad ångest egentligen är. Känner alla människor samma ångest? När det känns som att hålet i magen sakta fylls av hårdaste marmor som växer och växer och växer och stelnar och bara inte vill försvinna. När det känns som om någon klämmer ditt hjärta i sin hand och trycker hårdare och hårdare för varje hjärtslag. När det känns som att du är helt ensam även om du är i ett rum fullt av människor och alla skrattar utom du för du är tyst och tittar ner i marken och upp i taket och ut genom fönstret och rakt ut i luften trots att man inte kan se luft.
slut.

RSS 2.0