morning music




Vaknade jämte världensbästa idag.

nationellt

Nationellt prov i matte imorgon igen. Taggar med Joy Division och en springrunda om en stund. Slutar redan halv elva imorgon så tänkte röja lite på rummet och kanske träffa Pontus om han har tid? We'll see about that.


lights are flashing, cars are crashing


19:30

Ligger framför tvn och kollar på Vänner. Missade How I met your mother. Har ägnat dagen åt två J: Josefin och Jordgubbstårta. Promenad i solskenet och piggelin. Efter Vänner tänkte jag rensa ut min garderob för tredje gången i vår. Två veckor till vernissagen, fyra veckor till skolavslutningen, 7 veckor till Hultsfred, 15 veckor till födelsedagen och 16 veckor till Italien. Nu är det bara att tagga!


090518

Var på bio igårkväll med Pontus, såg Änglar och Demoner. Jag tyckte den var rätt bra faktiskt. Hade läst flera recensioner om att den var skit och allt möjligt, men jag gillade den. 

Skulle ha hämtat Moa och Tilda på skolan i eftermiddag, men efter att ha pratat med Moas mamma kom vi fram till att det antagligen var bättre om vi hittade någon dag när jag kunde stanna med dem också efteråt, så att vi kunde få in lite jobb i det hela också. 

Slutade precis engelskan, så nu ska jag kila ut en stund i solen med S och sedan har jag foto. Eftermiddagen spenderas med Jo och glädje över att veckan redan är slut!!

Puss

17 år i staden

Världens bästa vän fyller stora (?) 17 år idag! Joss, I love you. Vi ses senare!

090516

So much much to see, so little time.

Måste boka buss till Stockholm i juni, tåg till hultsfred och göteborg i juli, beställa canvas till nya sovrummen, fixa avslutningsklänning och gummistövlar (!), försöka ta mig tid att åka till falkenberg i sommar, jobba jobba jobba..

och mitt i alltihop ska jag börja spara till resa nästa sommar med tjejerna (förhoppningsvis) och se ifall en månad vid Lago di Garda faktiskt är möjligt.


Har kollat på födelsedagspresent till mamma idag med papsen. Hittade något som hela familjen nog kommer gilla, hehe. Speciellt jag. Och mamma då såklart! Har inte sealed the deal ännu men det kommer, det kommer!

Nu ska jag ringa min pojkvän, plocka iordning på rummet och ta en dusch. Kram!

Italien 2006 med Sandra.. haha

je ne regrette rien

Spenderade fredagkvällen med Jo, promenad i två timmar belönades med årets första glassbarsbesök. Var hemma hos mig vid 8-tiden och la oss framför en film.
(Världens bästa bror gjorde dock ett väldans misstag igårkväll, han har en tuff dag framför sig tror jag)
I'll take care of him.


Jag & Jo i höstas utanför favoritfiket.

buy online

Har just klickat hem den här bruna bikinin. Har planerat att köpa två till, men väntar  med dem så att jag kan prova dem i butiken. Passade på att köpa nya slitochsläng- flipflop att ha på stranden också, ett par bruna och ett par korallröda.

 Min babe var här nyss, låg och solade i värmen. Mysigt att träffa honom ett par  timmar innan han åker i alla fall!

 Ska snart åka och handla med min mamma, och sen lägger jag mig nog i solen  igen. Om den är kvar, vill säga. Har legat still i två dygn nu, så känner mig helt säckig  och.. pluffsig. Om det ens är ett ord.

 Tänker köpa nya skor efter att jag köpt Pontus present. Jag måste. Har fått 100kr rabatt hos Eurosko också, så blir nog ett par därifrån. Eller på Bianco, om jag får jobba i helgen.

 Ska beställa bussbiljetter till Stockholm åt Pontus och mig idag tänkte jag. Ska ju upp till min släkt den 18e, men tror vi åker direkt till huvudstaden så att jag kan kika in på Monki, American Apparel, Topshop och Weekday. När vi ändå är där liksom. Så tar vi pendeln till släkten sen.

 Kanske slänger på buss/tåg till Hultsfred också. Och om jag har några pengar alls kvar sen så köper jag en bussbiljett till Göteborg.



Ciao

"det måste vi fira"

Onsdag 13/5 Min vän Annie fyllde 17
Måndag 18/5 Bästavännen Jo fyller år
Lördag 23/5 Pojkvännens födelsedag
Söndag 31/5 Mors dag

Allt är uträknat och allt kommer bli tipptopp.
Dock är min pojkvän så tråkig att han inte önskar sig någonting. Ing-en-ting. Det finns inget han ens vill ha. Lyckades få ur honom "En tröja kanske. Eller ett armband."

Kul.
Seeyou

sjuk-iss

Sitter med huvudvärk och yrsel och försöker få lite skoljobb gjort, men glider hela tiden (omedvetet, såklart) in på apollo, ving, sembo och resia och letar febrilt efter den billigaste resan till Indien, Frankrike, Italien, Spanien eller Marocko. Vad som helst! I stort behov av mer sol just nu.

Pappa kom hit med mat innan. En liten sallad som jag med nöd och näppe lyckats hålla nere i magen. Tänkte gjort min PP-presentation som helst ska vara klar imorgon, men tydligen har jag inte alla program som behövs, och lat som jag är så fixar jag det imorgon istället.

Nu tänker jag gå och göra té, för det är det enda som med lätthet stannar i mig idag. Tror att jag lägger mig framför en film också.. Hehe. Lättjan slår till.


I början av ettan, under ett av mina och Fröets fotoäventyr.

spelschema


Onsdag:
KINGS OF LEON [US]
FRANZ FERDINAND [UK]
DROPKICK MURPHYS [US]
GOSSIP [US]
SNODDAS [S]

Torsdag:
THE KILLERS [US]
REGINA SPEKTOR [US]
LARS WINNERBÄCK [S]
TAKIDA [S]
WHITE LIES [UK]
PETER BJORN AND JOHN [S]
THE VIRGINS [US]
MADCON [NO]

Fredag:
LARS WINNERBÄCK [S]
A-CAMP [US/S]
MANDO DIAO [S]
MADNESS [UK]
THE SOUNDS [S]
LENKA [AU]

Lördag:
LARS WINNERBÄCK [S]
THÅSTRÖM [S]
SAHARA HOTNIGHTS [S]
CYNDI LAUPER [US]
KLAXONS [UK]
NASHVILLE PUSSY [US]
THE DØ [FR]


Uppdaterat preliminärt spelschema för Hultsfred! Du kan klicka in dig på de flestas hemsidor, men tog bara med de som jag själv tänker se. Så är du intresserad av de (få) andra så får du helt enkelt leta upp dem själv.

Kommer bli heelt awesome och jag längtar verkligen efter sommarens festivalyra, när man får vara ung och dum. Kanske dummare än vad man borde. Men det är ju så befriande underbart!

HOURS

Köpt ny väska, nytt linne och nya jeans. Väskan är ett svart kuvert i quiltat skinn med en silver kedja som axelband, jeansen är lite stentvättade med dragkedjor och några nitar och linnet en helt vanlig korallfärgad tubtopp.

Bara en lektion imorgon, funderar på att träffa my boy då eftersom jag börjar halv ett. Efter skolan ska jag på picnik med la familia och sen möjligtvis färga håret.

Nu ska jag ta en kopp grönt te och sedan ska jag slumra gott.


Puss

FOTO


Idag
Go dag, solsken och duktiga musiker i lurarna. Såg Al Gores dokumentär An inconvenient truth och fick ny uppgift i foto: Ögonblicksbilder. Street photos. Over all kan vi väl säga att du springer runt på stan och smygfotar en massa människor som rusar runt i full fart. Valde att ta mina i svartvitt för det tycker jag passar bättre till detta. Kanske visar resultatet senare.

Och vi ska vara med i en utställning om någon vecka, med våra Kronos & Kairos-bilder. Det kommer hit fotostudenter från Italien, Tjeckien och Spanien och ställer ut tillsammans med oss, på Norre Port här i Halmstad. Cheeck, återkommer med datum.


Seeyou

travel

Pontus och Boffe funderar på en restresa efter sommaren, och jag funderar på att crasha deras resa. Dom kan ju inte åka utan mig, eller??!!

weekend

Haft en mysig dag i solen med min pojkvän. Aktiva som vi är så stod fotboll, cykling och tv-tittande på schemat. Sweet.

I fredags var vi hemma hos honom några stycken och lyssnade på soft musik och filosoferade om livet. Mycket trevligt. Och igår var jag på fest hos en Anton. Rätt trevligt, kom några väldigt oväntade (?) dit och det kändes lite olustigt. Eller lustigt. Kan inte välja.

Soft helg i vilket fall. Och om jag fixar min presentation i data innan fredag är jag klar med kursen 4 veckor innan de andra. Hehee.

Äe jävligt trött nu så nu ska jag borsta tänderna och köra ett TP.




puss å hej

new

Jobbade 14-19 igår, så blir lite extrapengar den 25e. Köpte en ny bh och nya tajts också, men ska nog lämna tillbaka tajtsen i alla fall. Bussen kommer inte idag på grund av något vägarbete, så jag har att välja på: gå 2,5 kilometer i regnet till nästa öppna hållplats, eller gå över till Tylösandsvägen och ta buss 10. Och trots att det skulle vara så fruktansvärt roligt att gå i regnet så väljer jag buss 10.

Den går om en halvtimme så nu ska jag klä på mig och springa ut om 20 min.

jag smakar på ett regn

Om två timmar går min buss och jag har absolut ingenting att göra.
Efter min ensamma timme i skolan tar jag bussen till Eurostop och jobbar 14-18, möjligtvis att jag får sluta en timme tidigare men det var tydligen jäkligt mycket att göra, så jag får ta tag med hårdhandskarna!

Om lite mer än en timme hade jag planerat att göra en stor sallad med fetaost, pinjenötter, solrosfrön och olivolja, men nähä det blir ingenting med det! Vi har ingen grönsallad alls hemma, så min lunch kommer antagligen bestå av en kopp kaffe till. Möjligtvis ett äpple.

Om några minuter ska jag gå och byta om från min skogshuggarskjorta från Monki till något lite mer obekvämt. Måste ha på mig de kläder som finns i butiken när jag jobbar, såklart, så tänkte dra på mig ett somrigt linne med volanger och en grå cardigan istället.

Och trots att jag verkligen älskar ljudet av regn och lukten det lämnar på asfalten, så känns det faktiskt inte helt självklart att springa de hundra metrarna till busshållsplatsen för att sedan sitta där och huttra i väntan. Fy!


Foto   jag


fina väninnor & långsamt plågsamt ensamt

Yes baby-Jo, du är en av dem.





Klockan halv ett ska jag vara i skolan och ha en timmes matte, så just nu sitter jag och äter frukost. Eller.. om man nu vill kalla en kopp kaffe och det minsta glaset med mjölk man kan hitta för frukost.

Slutade dricka mjölk för lite mer än ett halvår sen, men nu har jag insett att mjölk är rätt viktigt, för både skelett, naglar och skallen. SÅ, för att vara på den säkra sidan och inte riskera benskörhet i alltför ung ålder, provade jag ett glas mjölk förra veckan. Och nej, mjölk är då fan inte gott. Det smakade som att dricka ett glas med grädde. Därför inveserade jag i 'den gula mjölken', minimjölk. Smakar lite som sådant 'spökvatten' jag gjorde på dagis, alltså mjölk blandat med vatten. Men who cares, det slinker ner. Bättre än grädde.

För att komma ifrån ämnet mjölk så måste jag börja med mediekunskapsfördjupningen. Och så måste jag göra mina två sista prov i svenska innan lovet. Och imorgon ska jag hålla tal och jag dör lite inombords när jag säger det och bara tanken på att hela klassen + en videokamera ska lyssna och se gör det hela hundra gånger värre.

Ciao bellos

årets första

Eftersom vädret tillät det tog jag årets första dopp igår. 14,5 grader i vattnet. Så glad att jag bor vid kusten och kan gå/cykla till stranden precis när jag vill.

02

Sitter hos my babe, han kollar fotbollen downstairs och jag funderar på att gå och lägga mig i soffan här uppe med en chokladbit och zappa lite. Lyssnar på gyllene tider och det är precis vad det är: Gyllene tider! Har varit konstant soligt och varmt och unnderbart väder i nära 4 veckor nu. Dock sänks glädjeyran lite av att det ska bli ändå ner till 10 grader imorgon och en tid framåt. But hey! Efter regnet kommer solsken! Eller vad man nu säger.. Hm. Anyhow, jag mår bra och livet leker trots att jag ibland ser otroligt ledsen eller tjurig ut när jag sitter med blicken i golvet och mungiporna inte långt därifrån, vilket händer mig lika ofta som en viss herr Ralf stirrar argt på folk. Vilket också har hänt mig en gång för längesen, det var på den tiden jag och samme herr Ralf hade tumbrottningsdragkamp på altanen och delade deprimerat fyllesnack samtidigt som natten blev allt längre.

Och sen kan jag tillägga att jag tänkte ha en liten sammankomst för mina fina vänninor inom kort, tänkte mig en italiensk buffé, lite "gottigott" som min söta lillebror kallar det och kanske till och med en film eller två? Och vill vi vara riktigt wild'n'crazy kanske det till och med blir en tur ut i världen på nattkvisten. Hm, är vi redo för detta? Tåls att tänkas på.

Eftersom jag nu har tryckt era huvuden fulla med onödigt snack om ingenting och allt ändå så vill jag bara avsluta med att lyckan i mitt liv just nu är vetskapen om att sommarlovet bara är några veckor ifrån mig, men min hals kommer bli min död. Har en stark känsla av att det är min fina pojkes fel, han har nog smittat mig med något livsfarligt virus. Most likely.

Pontus är bäst och nu kilar jag!
Ciaooo

RSS 2.0