Sushi och macarons



Ledig fredag! Tog en långfrukost, drack massa kaffe och pysslade om mina växter lite, sedan gick Rasmus och jag in till stan för att fixa det sista åt honom innan de åker. Köpte nya skor, nytt trumskinn, trumpinnar och lite smågrejer som är bra att ha med på en sådan här lång resa. Sen satte vi oss på Shison och han bjöd mig på sushi till lunch! Så mysigt. Kommer sakna honom så mycket. Innan jag gick hem gick jag upp till pappa och pratade lite med honom, och han hade köpt med sig en låda macarons till mig från Paris!! Blev så himla glad, älskar verkligen macarons! Nu ska jag packa en liten väska tills imorgon, blir en kort liten övernattning ju men måste ju ha med hundra grejer ändå känns det som. Tar med polaroidkameran med så hoppas några bilder blir bra!

Vårfeels trots aprilvädret




Igårkväll åkte jag till Grötvik efter jobbet och blev bjuden på mat hos Rasmus föräldrar, vädret tillät inte grillning som Annika hade tänkt men fick en supergod gryta istället. Satt och pratade om killarnas turné och om alla fina platser i Europa som en saknar och längtar till, vill så gärna åka iväg någonstans nu!! Har ju bokat Krakow med mamma och mormor, men det är inte förrän nästa vår. Längtar ju också ihjäl mig efter sommaren och början på hösten men sen kan månaderna efter det gärna få gå fort!! 


Idag börjar jag inte jobba förrän 17 så ska gå och plocka här hemma hela dagen, sitter i sängen med katten och kaffe och bara myser. Imorgon är sista dagen med Rasmus också innan de åker på lördagen, är så glad för deras skull men kommer sakna honom så mycket. Detta är ju det längsta vi varit ifrån varandra sedan jag var i USA för fyra år sedan! Ska försöka ta vara på dagen och sedan förhoppningsvis hitta på något på kvällen, fira Valborg lite som sagt! 

Mumin



Fick med mig tre nya av mina älskade muminmuggar till samlingen hemma igår också, bland annat årets midsommar-mugg (vänster)! Bästa att dricka morgonkaffet ur. Målet är att ha en lika stor samling som Sirpa, men det lär ju ta ett decennium eller två, haha! Är just nu på jakt efter en som inte görs längre, den är min favorit av alla och Sirpa sa att den var Peters favorit också, den lila Hemulen-muggen. Budar på Tradera men den blir alltid antingen för dyr eller så hör inte säljaren av sig när en vunnit budgivningen?? Så jäkla irriterande. Så har någon en sådan att sälja så köper jag den gärna!!

Underlandet




Kom nyss hem från en heldag på Ikea och Väla med Carro! Köpte kaktusar, aloe vera och lite fina lakan på Ikea, sedan käkade vi grekiskt till lunch innan vi sprang runt i alla affärerna. Köpte en massa smågrejer som vaser, sjukt drömmiga fjädrar och små fina förvaringslådor i guld och glas, och en body som jag tänkte använda som baddräkt om det går! Hittade också det där helt magiska bokstödet ovan som ger mig riktiga Alice i Underlandet-vibbar, såg det och blev helt kär och bara var tvungen att ha det! Hur fint?? 


Hade också en superfin helg trots jobbet, efter att jag stängt i fredags åkte jag direkt till stan och gick till Bulls uteservering med Sandra. Tog en öl och pratade ut om allt i våra liv innan vi mötte upp Kitte och Max, gick till Tre Hjärtan och drack drinkar innan jag gick hem och slocknade direkt i sängen! På lördagen gick Tina och jag till Söderfamiljen och drack bubbel, tog in lite oliver, chips och tryffelmajjo, småpratade med Lisen mellan hennes serveringar och vi satt och skrattade till stängning! Sen gick vi hem till mig, blandade ett par vodka soda och lyssnade på nostalgisk metal och punkpop från våra tonårshår hela natten, skulle gått vidare till en fest men vi fastnade här (vilket nog vad tur!). Är så glad att jag hade lite ork fastän jag var tvungen att gå till jobbet dagen efter!


ps. Kolla vilken fart det blivit på avokado-plantan! Nära 30 cm snart!

Boknörd



Senaste bokleveransen, dööör av längtan tills jag får läsa allihop. Beställde en go blandning av lite skräck, lite japanskt (i Yoshimoto-anda, tror jag) och en svensk skräckis. Har också fått hem Marzias bok Dream House, superspänd på att läsa den också! Har ingen ork att läsa mina vanliga böcker samtidigt som en läser alla tunga, långa kriminologiböcker, hjärnan blir helt mos! I vanliga fall kan jag typ läsa två-tre böcker samtidigt, men inte samtidigt som plugget. Snart är det juni och får äntligen ledigt från riskbedömningsanalyser, psykopatiska seriemördare och webbtentor. Ok att en ska jobba nästan hela sommaren men ändå, hälften ledigt liksom! 


Kom på idag att Rasmus och Baby Jesus-grabbarna åker om typ två veckor på miniturnén i Europa?? Tydligen åker de på Valborg, så vi kommer bli tvungna att ha vårt traditionella firande dagen innan. Usch, kommer bli så tråkigt att bo själv i typ tre veckor?? Är ju så glad för deras skull men kommer ju såklart sakna ihjäl mig. Har ju lekt med tanken på att ta ett billigt flyg till något av deras stopp, käka go mat, ta in på ett billigt hotell och flyga hem dagen efter (efter lite shopping kanske?), men det kommer ju inte att hända. Men en kan ju drömma! 

Pocky, Ramune och Pop-Tarts



Såhär ser min skitroliga vardag ut. Blir helt knäpp av Farringtons invecklade utläggningar och dryga meningar. Har haft så sjukt svårt att komma igång med denna delkursen som sagt så känner dessutom att jag ligger efter en del, men gör så gott jag kan iallafall! Var skönt med ledigt i helgen med, åkte upp till Göteborg i fredags efter jobbet och firade Sandras 24-årsdag, hon bjöd på fest, mat, utgång och sovplats, så jag var nöjd som tusan! Åkte hem på lördag eftermiddag till en kelig katt som saknat mig litegranna, Rasmus kom hem supersent på kvällen från Stockholm efter spelningen där. Är så glad för deras skull för tydligen hade det gått jättebra, arrangörerna Maternal Voice vad nöjda + att flera viktiga människor varit på plats! Önskar jag kunde varit med men jag hade det fint i Gbg med!


I söndags myste jag hemma hos mamma och pappa, Felix och Jessica kom också och vi fick middag och kakdegsglass (som jag typ vill hata men kan ej, älskar den) och sedan gick jag hem och somnade som ett litet barn. Ägnade gårdagen i Malmö med Gabs, shoppade för de få slantarna jag har kvar men kom ändå nöjd hem med nya palazzobrallor, katt-tischa, Pocky i favosmakerna cookies and cream och choco banana, ramune, en fabulös blomsterkrans och Pop-Tarts. Haha, svindyra Pop-Tarts, men kunde inte låta bli! Käkade på Dim Sum till lunch med och sedan var dagen perf. Stressade igenom jobbdagen och försöker nu som sagt plugga ikapp lite. Har noll ork och motivation och känner att allt typ är meningslöst. Ska gå och göra lite té och gosa ner mig i soffan så kanske böckerna lockar lite mer!

Stress och ångest och orkeslös och bio


Alltså gud, hur stresstrött kan en bli? Orkar inte göra någonting längre, bara jobbar, kommer hem, pluggar och sedan är jag helt utslagen. Rasmus har fixat åt mig flera dagar den senaste veckan, gjort té, ordnat fotbad, klappat mig i håret och tröstat när jag känner att jag håller på att tappa det. Hade det mysigt i helgen iallafall, vilade och myste hela fredagen och på kvällen möttes vi vid champagnebaren! Drack supergott bubbel och åt vegetariska smårätter (bland annat en helt sjuk aubergineröra som jag typ dog av?? Magisk) innan vi promenerade ner till Söderfamiljen. Käkade risotto och pizza och drack rödvin, och sedan gick jag hem och fick några få timmars skönhetssömn innan jobbhelgen! När jag slutat på lördagen åkte jag direkt hem till mamma och pappa, fick middag och bara satt och pratade hela kvällen med mormor, morfar, Sirpa, Katarina och Kristina. Mysigt och skönt med lugna kvällar.


Resten av dagarna är bara en stor dimma. Är så trött i huvudet att jag bara vill sova så fort jag kommer hem varje dag. Ska bli välförtjänt med ledigt i helgen, på fredag åker jag upp till Göteborg och firar Sandra och Rasmus och grabbarna aka bästa Baby Jesus åker till Stockholm för första spelningen där! Hade ju såklart velat följa med och heja och stötta, men det får bli nästa gång. Försöker att tvinga bort tröttheten och peppa mig själv med att det blir ljusare och ljusare, att det snart är Valborg och att vi då ska fira som vanligt med vin och brasa (hoppas jag!) och att om lite mer än en månad är det Tillsammans-premme! Fyfan vad fint!! Sommarn är snart här och jag kan nästa känna den! Nu ska Rasmus och jag strax på bio, Djungelboken som var min absoluta favo som knodd så har såna extrema förväntningar! 

Torsdagsvilan

Fick hem ännu ett Lush-paket igår, blir ju lika glad varje gång! Detta var fullt av ansiktsrengöring, serum, toner och favobalsamet American Cream. Det doftar helt magiskt och är typ det bästa balsamet jag någonsin provat, har haft det i två-tre år nu  och använder bara annat när jag väntar på att nästa Lushleverans ska komma haha (använder då Såklarts balsam pga billigt och miljövärt). Fick jobba över igår så när jag kom hem var jag helt slut, la mig i soffan och åt Spicy Bananas, drack ett nytt té från Pukka som verkar bli en favorit (grönt med kanel, kardemumma och ingefära, höstigt o fresh på samma gång) och tittade på Boondock Saints, var ju säkert åtta år sen sist?? Perfekt att somna till. Blev dock väckt av att Rasmus ringde från repet och hade tappat bort sina nycklar, så fick hålla mig vaken tills han kom hem och öppna för honom där nere, men fick så mycket kärlek tillbaka sedan att det var ok; han hämtade vatten och värktabletter, värmde min vetekudde, klappade mig i håret och pratade med mig tills jag somnade. ♥
 
 
Idag var det ännu en kaosdag på jobbet, sprang typ därifrån när klockan var 15 för att slippa stanna kvar idag med! Rasmus köpte hem frallor och fika innan han åkte till repet igen och ikväll har jag bara pysslat om mig själv i min ensamhet. Satte i färgmask i håret (den här underbara!), knaprat morötter (senaste cravingen) och dricker té. Borde egentligen komma loss med plugget sedan senaste uppgiften men har helt tappat det denna veckan. Längtar bara tills imorgon när en är ledig hela dagen och ska mysa med familj på först champagnebaren och sedan middag på Söderfamiljen på kvällen.

Gorilla Perfumes




Har så jädra länge velat prova parfymerna från Lush men har aldrig vågat, pga läskigt att beställa parfymer över huvud taget på nätet utan att testa, men när jag tvingade ut sista droppen av min Daisy klickade jag ändå hem ett par. Tog Kerbside Violet för att den doftar precis lika violigt och fint som Daddy-O schampot och Death and Decay för hallå?? Namnet gjorde att jag var tvungen att äga den??? Och den är en ny favorit, ylang ylang och jasmin och lite ros gör att jag sitter och sniffar på handleden var femte minut.

The Danish Girl

Så jäkla härligt när en börjar tidigt så en får gå hem tidigt med?? Har såna goa tider nästan hela veckan! Är redan hemma från jobbet och köpte med lite sallad åt Rasmus och mig till lunch. Ska åka och handla lite med mamma senare, måste bara komma på vad jag vill äta ikväll? Chili? Quesadillas kanske??? Är sugen på guacamole, för ovanlighetens skull haha.. Ägnade lediga måndagen igår åt att städa och pyssla hemma, och på kvällen gick mamma och jag bort till bion och såg The Danish Girl. Så himla fin och vacker film men inte alls lika gråtig som jag hoppats på, tycker ju det är så skönt att gråta åt filmer/böcker/vadsomhelst så hade höga förväntningar på denna, men den var mest... Fin.





Ombre






Jag har gjort det! Har varit ljusblond i olika nyanser hela mitt liv men igår gick jag in till Annie och sa "jag vill göra något nytt och jag har en idé"! Hon blev typ lika uppspelt som jag pga hon har gjort samma folieslingor i mitt hår sen jag var 16. Resultatet blev den bästa ombren hon någonsin gjort; askig, grå-ish och kall brun färg i botten och en underbart fin grå/silver nyans i längderna, alltså är så kär och nöjd att jag bara tittar mig i spegeln hela tiden typ! Är mörk för första gången i mitt liv och känner mig som en ny människa ungefär. 


I fredags hängde vi hos Lisen och Erik, drack öl och spelade spel och myste tills en blev så trött att en bara reste sig och gick hem typ. Inte lätt att vara 23 år men 67 i sinnet. Gick upp tidigt på lördagen pga frisörtiden, sedan gick jag med mor och far till söderfamiljen och drack ett par glas vin och snacksade på oliver, supermysigt. Efter det gick jag hem till Tina och Pontus där Rasmus och Robin redan var, käkade pizza och kollade fotboll och once again blev jag så trött att jag fick gå hem haha. Tyvärr var detta redan typ halv tio på kvällen, men jag gick hem och zappade mellan Hemligheternas kammare, Side Effects och Mama och somnade som en stock till sist. Idag ska bli min vilodag, går bara runt i min kigurumi och småäter paprika med hummus, släpar runt en halvlitersmugg med citronvatten, gosar med katten som lägger sig på mig vart jag än sätter mig och tänker inte gå hemifrån på hela dagen.

RSS 2.0