Yxkastarklubb och kusingos

Ooojoj vad roligt det var igår! Elis hämtade oss och körde till Fredrik o Linn, pratade och myste där i nån timma och sen gick vi till Haket. Extremt anonymt utifrån, vet en inte vart en ska leta så kommer man aldrig fatta att där inne bakom den enda dörren in i den fönsterlösa byggnaden finns det en svartklubb med yxkastning och spelningar. Kändes helt surrealistiskt i början med alla bikers (en såg EXAKT ut som Opie i Sons </3), scenen som i princip var en bur (pga hör till vanligheterna att det kastas burkar/stolar/etc upp på scen, vilket också hände, thank u skyddsnät), banor för yxkastning och spik-tävlingar. Det gick över snabbt dock och sedan älskade jag det! Baby Jesus spelade såå bra som vanligt och fick fin respons från alla, applåder och vrål och (deras första?) encore-skrik efter setet. Vid tvåtiden någon gång gick vi tillbaka till Fredrik o Linn och dansade tills kvällen var över.


Idag gick jag upp tidigt och satte mig i bilen till Hok, precis vad en vill ha direkt efter en natt på svartklubb. Fick lunch och tårta och Theia öppnade sina presenter, mamma och pappa hade köpt så jädra fina ekologiska kritstenar och pussel som hon kan måla på själv, och av mig och Rasmus fick hon ett enormt Pippi-tält som hon ÄLSKADE. Vi satt där inne och lekte ända tills jag höll på att dö av värmeslag haha. Ikväll har vi myst med pizza och film och nu ska jag snart somna till Criminal Minds.



Lisen gav männen en match i Spik!!!



O denna goa unge, min minsta lilla kusin, kan inte fatta att hon är tre år. Och snart storasyster! 

Lördagsfirandet

Åh är så lycklig, är ledig imorgon!! Kära söndag I have missed u. Gjorde ugnsbakad sötpotatis även denna lördag, matchade med fetaost- å vitlökssås och rödvin. Nu sitter jag ihopkurad i fåtöljen och väntar på att Rasmus ska bli klar så att vi kan komma iväg! Baby Jesus spelar som sagt på Haket ikväll, kom kom alla som kan o vill, det kommer bli superkul! Kände mig lite festlig av någon anledning så satte på mig ett av mina huvudsmycken som jag brukar spara till de "största" tillfällena, men! Känner mig fin! Man ser det inte riktigt på bilden men det är en fin liten mintgrön sten i pannan med. 
 
ps. Favoläppstiften på, blandat Nudista, Caramel Cream och ett till som heter något med Choko, alla från H&M

Kattsällskapet


Ziggy var lite rädd i början när vi möblerade om men nu är han supernöjd ♥

Dreamy inspo i väntans tider

GAH snart är stressveckan över. Igår efter jobbet åkte jag hem med en varsin box med thai till mig och Rasmus, satt på golvet och åt framför X-Files och sedan satte vi igång att städa, möblera om och skruva ihop bokhylla. Tog några timmar men det verkar bli fint! På kvällen gick vi hem till föräldrarna, fick tapas och cava och sen gick vi till Teatern och såg Sveriges Historia med Özz och Måns, var faktiskt rätt roligt samtidigt som de fick in sina fina kängor till SD o dyl, haha.
 
 
Idag går jag runt och bara väntar på att möblerna ska komma, går och småstädar lite till och gör matlådor (ska äta dumplings och nudlar på jöbbe ikväll, yeaassssssss) och försöker lugna ner mig efter veckan och inför helgen. Jobbar hela dagen imorgon med men på kvällen släpper vi allt för Baby Jesus spelar på Haket! Alla som kan borde gå dit för det kommer bli så himla bra, som vanligt.
 
 
Sitter och drömmer mig bort på Pinterest, någon gång ska vi ha plats för att skapa världens finaste hem

Stressvecka!

Den här veckan känns helt sjukt stressig, det händer grejer varje dag. Imorgon ska Rasmus o hans pappa släpa ut alla gamla möbler vi inte ska ha längre och när jag kommer hem från jobbet ska jag plocka iordning och möblera om tillsammans med Rasmus inför fredagens leverans, ååå! På kvällen ska vi på Teatern med mamma, pappa, Felix o Jessica (vi fick det allihop i julklapp). Fredag kommer möblerna och jag jobbar hela kvällen, lördag spelar Baby Jesus på Haket och det ska bli superkul! Och på söndag ska vi upp till Hok och fira Theia, har köpt ett Pippi-tält till henne som jag hoppas hon kommer älska. På kvällen tänkte jag mysa ner nya möbleringen totalt!!
 
 
Igår gick jag hem till Tina med en kartong semlor, fikade o myste lite och sen gick jag hem och lagade livets pasta. Vi fick även ljusen från lelle mammas ljusfest idag, luktar helt magiskt gott! Ska snart till jobbet nu, tillbaka till att plugga på bussen igen! 
 
Tittar på kattungepics och blir helt blödig och lipig, kolla så liten o go han va här. Vill ju inget annat än o ha en till liten fluff.

Tv-spelssöndag

Tog äntligen tag i plugget igår eftermiddags, första uppgiften är såklart den tristaste, läser en bok om statistik och rapporter och sånt jätteroligt. Fastnade dock i det så glömde bort tiden totalt, skulle till Lisen o Erik och kolla Arsenalmatchen vid 17 men blev lite sen! Efter matchen spelade vi Little Big Planet och kortspel, beställde pizza och drack vin och vände vinyler halva natten! Var rätt trött idag på jobbet men det var det värt! Är ledig imorn och ska ta tag i pluggandet igen tänkte jag, kanske träffa Tina en stund också! Känns som att det var jättelängesen sist! 

Morgonmatchan i lördags

"This is not anarchy. This is chaos."

Äntligen hemma från Ikea och Väla! Åkte rätt tidigt för att komma hem i tid, Rasmus skulle nog till repet igen ikväll. Det första vi gjorde var att springa in på India så att hon fick titta hur fint min conch läkt och pratade lite om eventuellt byte av smycke, men ska ta det nästa gång en är där så att hon får passa ut en i perfekt storlek. Sen började vår raid av Ikea. Provsatt soffor, tjivades om fåtöljer (alltså en LazyBoy?? Nej???!), impulsköpte tv/vinyl-bänk och ratade mattor. På fredag kommer de hit med allt fint, ååå! Förutom en fotpall som Rasmus envisades med ("får jag inte fåtöljen jag vill ha ska jag iallafall ha en fotpall") och en hylla som vi fick med hem nu direkt. Åååå ska bli så roligt att fixa det fint här hemma! Haha, fick typ släpa bort Rasmus ifrån divaner och hörnsoffor, han har lite svårt att släppa det även fast jag påminner honom att det kanske är lite dumt när vi bor i en etta..
 
 
Igårkväll myste jag med rödvin och V for Vendetta på tvn, alltså den är så jädra bra. Varje gång den går på tv MÅSTE jag bara se den. Blir helt inne i den varje gång och kommer ju aldrig glömma första gången en såg den, chocken i mitten av filmen liksom.. Så fint.
 

Fredag!!!!!!

Åååå att en kan bli så lycklig av vetskapen att en är ledig i helgen!! Rasmus skulle nog vara i replokalen hela kvällen kanske, så jag har köpt hem sötpotatis och broccoli som jag ska baka i ugnen o fraiche, vitlök och fetaost som jag ska göra kall sås på. Passar på att äta sånt gott när en är själv, enligt Rasmus är det inte en hel måltid haha! Vi ska ju upp tidigt imorgon med så blir nog lugnt ikväll för mig, kanske en film (för ovanlighetens skull)??

Är inte det här den största handen en sett??

Gore-torsdagf

Fick lust att titta på något gorey och fuckat (har inget bättre ord för denna film) så tittar på House of 1000 corpses till kaffet. Gillar Rob Zombies skruvade hjärna ibland. Råkade se igår att hans döpt en av sina live-DVDer efter Rocky Horror också (Zombie Horror Picture Show), då gillade jag honom ännu mer! Jobbar ikväll så tar det sjukt piano nu, har klippt en Sabbath-tröja till ett linne och när filmen är slut tänkte jag yoga litagranna. Funderar redan på vilken film en ska se ikväll, kanske Suspiria eller Green Inferno? Har inte sett den senare så kanske är dags!

Onsdag.

Sitter och halvkollar på Book of Eli, tycker den är så fin, och kollar på inredning-pins på Pinterest och på etsy, Ellos, H&M, allt i princip. Ska bli mysigt att gå runt på Ikea med Rasmus, ändå ganska sjukt att vi bott ihop i tre år men detta är första gången vi köper möbler tillsammans?? Ha en bild i huvudet av hur jag vill att det ska kännas här hemma. Hoppas verkligen att det kommer bli så fint som jag ser det framför mig. Funderar på att springa in på India på Väla när en ändå är i Helsingborg, dels för att visa henne hur fint conchen har läkt, dels för att köpa nytt smycke till den, dels för att eventuellt göra den där rooken jag pratat om i femton miljarder veckor. Ska ringa och kolla imorgon.
 
Haha kolla denna gamla bilden från i höstas, såpass onöjd katt där alltså
 
Åå kolla skillnaden på han här då!! Amen alltså döör vad söt han var. Dagen jag hämtade honom.

Kattyoga

Gud vad jag älskar tisdagar. Om någon månad kommer min lediga dag att ändras tillbaka till måndagar så då blir det allas hat-dag som blir min favorit igen, men just nu njuter jag varje tisdag. Har haft världens lugnaste dag, satte på Darjeeling-vinylen och gjorde lite yoga, körde en till silverkur i håret, tog en lång varm dusch och nu gosar jag med katten igen. Ska snart ta tag i disken som jag sköt upp i helgen (alltid ett korkat val), men först ska jag dricka upp mitt ingefärsté.
 
 
Förresten, dehär är vad som händer varenda gång en rullar ut yogamattan. Hinner knappt påbörja kriyan eller ens få kontroll på andningen innan Ziggy kommer smygande, spinnande och ska gosa. Vet inte vad det är, om det är när han hör mig andas på det sättet eller om det är själva mattan eller att jag sitter på golvet, men det är rätt mysigt. Till slut får jag putta bort honom dock så att en faktiskt kan yoga lite med. Då lägger han sig nöjt i soffan framför mig och stirrar på mig resten av tiden, haha.






En sviinlång morgonlisty

10 favoriter:
Färg: Alla nyanser i blått och lila, och grått
Mat: Sushi, dumplings, pommes (helst sötpotatis), svamprisotto, carbonara, quesadillas, veg-vårrullar med jornötssås och pad thai med grönsaker och all mat i princip
Band: BJM, Growlers, MM, Goat, David Bowie, Rage Against the Machine, Iggy and the Stooges, Nick Cave & the Bad Seeds, Grimes, The Knife, Gorillaz, Black Lips, Okkervil River, Tom Waits, Sigúr Ros och tusen till
Film: Darjeeling Limited (och Hotel Chevalier), Coffee and Cigarettes, Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Mulholland Drive, Lost Highway, Rocky Horror Picture Show, Howl's Moving Castle, Tonari no Totoro, Moonrise Kingdom, A Clockwork Orange, Vicky Christina Barcelona, Reservoir Dogs, med flera
Bok: Snow (Ronald Malfi), Kitchen (Banana Yoshimoto), The Peculiar Life of a Lonely Postman (Denis Thériault), Människohamn och Hanteringen av odöda (John Ajvide Lindqvist), You Deserve A Drink (Mamrie Hart), Just Kids (Patti Smith), Memoarer (Bob Dylan) och Long Hard Road Out of Hell (MM). Fick ändå inte med alla haha.
Träning: Yogaaaa
Årstid: Vinter när det snöar som i Edward Scissorhands, vår första dagen träden blommar, höst när en kan plocka svamp i stickad tröja och gosa med kaffe framför Twin Peaks, sommar alla andra gånger.
Veckodag: Mina lediga tisdagar och varannan söndag (jobbhelg </3)
Glassmak: Är inte sådär asförtjust i glass men Fairly Nuts B&J är go
Tid på dygnet: Läggdags

 

9 för tillfället:
Humör: Trött och kaffesugen
Smak: KAFFE
Kläder: Pyjamasbyxor, raggisar och stickad tröja
Bakgrund: Disken i vasken
Nagellack: Lavendellila
Tid: 09.05
Omgivning: Rasmus som stressar till skolan, Ziggy snarkar i klädhängaren och kaffebryggaren puttrar
Irritationsobjekt: Att kaffet inte är klart än

 

8 första:
Bästa vän: Sandra, bästa vänner sen vi var 2 år och har lika roligt fortfarande när vi ses
Screen name: Typ ens första lunar eller playahead liksom? Isåfall hallonflumm... nej jag vet inte varför. Ja jag skäms.
Husdjur: Fisken Rutger
Piercing: Första i snibbarna, tror jag var runt 8-9? Första som inte var i snibben är min helix när jag var 16
Förälskelse: Min första som inte bara var en crush utan som faktiskt smärtade lite när det inte blev vi var Johan när jag var 14 och det fick han veta några år senare, men han blev istället en nära vän, han var den som alltid lyssnade till mina knäppa eller deppiga tankar
Musik: Som jag minns? Spice Girls. Viva forever indeed.
Bil: MEN JAJA jag har inget körkort ok?
Kyss: Första riktiga kyssen var med tidigare nämnda Johan ↑ Det kanske han inte visste!

 

7 senaste:
Cigarett
: Minns inte!
Mat: Pajen igårkväll
Dryck: KAFFE äntligen
Biltur: I söndagskväll när jag fick skjuts hem av Tobias
Kyss: Idag!
Spelad låt: Vill inte erkänna det. Men det är Biebers Sorry. Varsågod och döm mig.
TV-program: Kollar på sista AHS nu, har glömt kolla på sista avsnittet??

 

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Jag gör det nu och har gjort det två gånger förr. Det är ju så en får det absolut bästa förhållandet, när ens partner är ens bästa vän??
Brutit mot lagen: Massor med gånger, men registret är cleant #catchmeifyoucan #acab #loljk
Blivit arresterad:
Badat naken: Jaa
Varit med på TV: Ja haha... efter konserter och en gång som modell ALLTSÅ GUD ryser i hela kroppen när jag tänker på det. Uuuh ser mig själv framför mig med rosa läppstift och svartsotade ögon och tuperat hår och bara dör.
Kysst någon du inte känner: Helt ärligt, nej



5 nej tack:
Kläder: Byxor med låg midja, nej
Mat: Inälvsmat, bara nej
Musik: För några veckor sen skulle jag sagt basic radiopop men igår satt jag ju och lyssnade på 1D som sagt så nä, ifrågasätter hela min identitet just nu. Lyssnade jag inte på Ghost nyss???
Dryck: Fernet och Gammeldansk, alltså NEJ
Personlighetsdrag: Osköna människor bara

 

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Kollade på Grace Helbig och somnade till ASMR
Du kan höra just nu: Katten som skriker efter Rasmus som gick nyss
Du inte kan leva utan: Syre, mat, vatten och kattgos
Du gör när du har tråkigt: Kollar gamla Holy Trinity-videos. Mina favoriter någonsin är typ MDK No Quitter Fritters och Edward 40 hands och den här, (because hallå Chris Riedell??) och  YDAD Chester See's Spice Guy, alltså MAMRIE!! ♥

 

3 personer:
Du kan berätta allt för: Rasmus och Tina och mamma och pappa
Du tycker om: Felix, min lillebror är den enda i hela världen som har exakt samma humor som mig. Dör bara han gör en min eller ett ljud eller nämner en meme eller vadsomhelst.
Du inte gillar: Donald Trump känns jäkligt oskön. Jimmy Åkesson och hans minions är ännu oskönare.

 

2 val:
Kaffe eller te: Kaffe på morgonen och te på kvällen
Vår eller höst: Hänvisar till ett tidigare svar

 

1 önskan:
Just nu: Att disken bakom mig diskar sig själv


Listyyys

Har du några guilty pleasures?
Ramen, extremt cheesy filmer som jag älskade i mina pre-teens och 1Ds låt One Thing som jag har haft på hjärnan i bokstavligen en vecka. Alltså trodde aldrig jag skulle erkänna det men kan inte hjälpa det, blir irriterande glad när jag hör den.
 
Hur många piercingar har du?
Tio, snart elva eller tööölv
 
Vilken är din favorithögtid?
Midsommar är svårt att slå med vildblomskransar, barfota brännboll, BYOB&F-fest, ljust nästan hela natten och allt sånt fint. Runner up är julafton. Och halloween. Haha, är ju en sucker för alla högtider.
 
Om du var tvungen att bo i en annan stad, vart skulle du vilja bo då?
Har velat bo i Stockholm ända sedan jag var liten, har alltid älskat att vara där när jag hälsat på släkt och vänner, men på senare tid gillar jag nog Göteborg mer, troligen mest för vännerna där, närheten till familjen och havet, och så tycker jag typ utelivet är roligare i Göteborg än i Stockholm. Får en välja en stad utomlands väljer jag Barcelona eller någonstans utanför L.A. (herrejöss vad jag saknar Kalifornienlajf nu, så fort jag klev av planet i San Francisco minns jag att jag tänkte "här skulle en bo, här skulle jag passa bra")
 
Hur många husdjur har du haft?
Två kattor inklusive Ziggy och två fiskar, Ariel och Rutger.
 
Hur många platser har du bott på längre än två veckor?
Lägenheten i Söndrum, huset i Karlstorp och lägenheten här på Torsgatan. O eftersom det står mer än två veckor får en väl nämna Malcesine några gånger, Kalifornien i tre veckor som sagt och lägenheten på Järnvägsgatan 2009 haha.
 
Vad äter du till frukost?
Oftast bara kaffe, men ibland äter jag avokadosmörgås med chili och citron.
 
Vilken är din favoritfärg?
Turkost 4evur, men älskar också lila och grööön
 
Vad var det senaste du åt?
En kanel/mint pastill (älskar de ordet) som jag köpte i Madrid och som jag snålat med sen dess, bara två kvar nu </3
 
Längd?
175 centimetur
 
Hårfärg?
Naturligt cendré, vilket bara är ett vackrare ord för råttfärgat, men just nu någon slags naturligt formad ombre med grått/silver/vitblont längst ner
 
Ögonfärg?
Blå med en gul ring närmast pupillen
 
Har du glasögon?
Jaaaa ser sämre än en mullvad, har linser nästan varje dag men har några par glasögon som jag älskar
 
Vem pratade du med i telefon senast?
Pappa
 
Har du gråtit någon gång utan anledning?
Haha. Varje dag. Gråter när jag ser fina reklamer på tvn/när jag ser en go katt/när jag blir översvämmad av känslor av en låt/när jag misslyckats med gräddsåsen/när jag tänker på misstag jag gjorde för tusen år sen/etc etc
 
Vart togs din profilbild/headerbild till din blogg?
Proffyn togs i mitt kök när jag egentligen skulle pluggat men kollade X-Files istället och headern togs när jag var 16 år i min säng hemma i flickerummet haha, har inte bytt sen dess.
 
Har du några ärr?
Har två på benet, ett från ett hundkoppel när en som liten lekte med mormors hund Sally, det andra från när jag åkte skidor, körde på en isfläck och hamnade i en stentrappa. Sen har jag ett mystiskt jämte ögat och ett lika mystiskt på kindbenet. Och ett mellan två tår sedan jag tappade en glasflaska med juice på foten i Malcesine.
 
Senaste filmen du såg?
Hade på Hot Chick på tvn häromdagen (en av de cheesy skitfilmerna jag nämnde tidigare) medan jag läste men den senaste jag kollade på var nog Hateful Eight på bion!
 
Har du tatueringar?
Jaaa fyra just nu och planerar as we speak.
 
Celeb crush?
Crush vet jag inte men ett par en är svag för är Adrien Brody (vet inte vad det är men luv him) och James Franco och Evan Peters och Johnny Depp (och Heath Ledger rip we will miss you 4eva)
 
Favoritblomma?
Liljekonvalj och gullviva
 
Är du rädd för att flyga?
Nej, jag älskar det!! Förutom att jag har fel på öronen och hörselgångarna (saknar muskler någonstans där inne så trycket utjämnas aldrig och kan inte göra det "manuellt" heller, får lock för öronen flera gånger om dagen) så att det känns som att trumhinnorna exploderar varje gång så älskar jag det.
 
Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, när jag var sjutton och hjärtekrossad och drack alldeles för mycket smugglad vodka på en fest ute i ingenstans, minns ingenting men kände att det var sant av smärtan i bröstkorgen från när läkaren febrilt försökt få min lille kropp att reagera på något. DON'T DRINK KIDZ
 
Vilken skiva lyssnade du på senast?
Florence + the Machines Between Two Lungs
 
Vilken bok läser du just nu?
Cradle Lake av Ronald Malfi, är snart klar och av alla hans jag läst är detta hans minst bra, men den är fortfarande bra!
 
Vilka kontinenter har du varit på?
Europa, Nordamerika, Afrika
 
Har du någon oanad talang?
Kan något ograciöst lägga benen bakom axlarna, är svinbra på att sminka mig assnabbt och att hitta fynd på eBay/etsy.
 
Har du något udda intresse?
Näe, skulle beskriva mina intressen som rätt normala, typ yoga, klappa katter, kaffedrickande, gå på bio, konserter, bingea serier och äta mat. Och BADA. I hav/sjöar/pool/badkar/vadsom. Normalt.
 
Vilka är dina favorityoutubers?
(ps några frågor är från en youtube tag egentligen men aja sts) Mina favoriter är Nibbles, Katrin Berndt, The Modified World, Helen Anderson, Glam & Gore, Grace Helbig och the QUEEN Mamrie Hart (sju favoriter, då kan ni ju tänka er hur många fler jag följer... jeez)
 
Vad fick dig att börja blogga?
Började blogga när jag var 16 och kär i livet, har sedan glömt bort den i perioder och brukade komma tillbaka ungefär samtidigt som jag blivit heartbroken eller deppig, men den här gången började jag för att jag hade tråkigt och längtade efter att skriva.
 
Vad ser du fram emot under 2016?
Ser fram emot sommaren som jag hoppas blir lika bra som 2014 och att den är fylld med lika mycket fester, bad, utflykter, spelningar osv, mina tatueringsplaner, att skaffa min rook någon gång i vår, att åka upp till släkten om några veckor, kriminologi-plugget som börjar idag, se vad som händer i Baby Jesus-världen, X-Files SNART och sånt.

Nytt-igt

Föll för frestelsen häromdagen och beställde en Tokyo Treat igen. De lockade med holiday limited editions lagom till alla hjärtans dag och min hjärna tänkte direkt omg such cute och ja, jag köpte den stora lådan. Igen. Heh. Har inte ens ätit upp alla snacks sedan novemberlådan.. Får skynda på. Väntar också på ett par paket till, och ska hämta ut nya silvershampot ikväll, beställer alltid typ femton grejer samtidigt så får i princip alla paket samma vecka.
 
 
Plockade precis bort alla julsaker, har dragit ut på det för tycker alltid att det blir så trist utan allt glitter och ljus. Sitter i tomheten och planerar lite inför helgens ommöblering, vi har bott i lägenheten i nästan exakt tre år men har ändå aldrig köpt några möbler eller möblerat på något speciellt sätt, vi har i princip bara "nöjt" oss med grejerna vi hade och hur vi ställde allt direkt, men har funderat lite och tror att jag har kommit på hur vi skulle kunna möblera lite smartare och lite mysigare/finare i vår lille etta. Så på lördag åker vi till Ikea och köper lite basicsaker och massa växter, möblerar förhoppningsvis om på kvällen och sen ska jag ägna söndagen åt att mysa ner hela läggan!


Har haft en sån äcklig migrän hela helgen, huvudet har dunkat och har mått illa, men kämpade mig igenom alla timmar på jobbet ändå. Känns som att varje jobbhelg går en bara och räknar minuterna tills helgen är över, en får inte precis. Kom ändå hem rätt tidigt igår, Tobias körde mig hem så behövde inte vönta på bussar eller något sådant. La mig i princip direkt i sängen och satte på en ASMR-video för att varva ner lite. Har alltid tyckt att ASMR är det konstigaste och roligaste evur, men de senaste dagarna har jag verkligen been getting into it?? Haha så jädra konstigt, men det funkar verkligen för mig. Blir lugn och dåsig och ett par videos får mig att somna på typ fem minuter. Luv it.
 
 

Tvångsgosar Ziggy Stardust

Sitter i mitt stökiga kök med mina stökiga tankar och försöker tvångsgosa min katt. He's not having it. Så typiskt mig att påbörja utresning och städning i köket och sen ge upp halvvägs och låta min crazy mess stå i flera dagar. Var riktigt tungt på jobbet idag, migränen kom runt halv elva och peakade ungefär vid tre, lagom tills jag slutade fyra.. Mådde illa och var yr och huvudet bara dunkade, och eftersom det gjorde så ont spände en sig i axlarna så fick ont där med haha. Känner mig helt överkörd nu.
 
 
Är så trött i huvudet ikväll så ska nog bara stanna hemma, krypa ner i sängen i mina PJs och fortsätta tvångsgosa Ziggy. Undrar om han någonsin kommer förstå vilken ära det är för honom att vara döpt efter Ziggy Stardust själv.


Biomys med extra blod, tack

 
 
Ja. Hateful Eight var fantastisk. Förväntade mig ju inget annat. En och annan riktigt rå och brutal scen men har en sett någon av Tarantinos tidigare var det heller inget oväntat. Var så jädra mysigt och fint med att gå på bio, älskar verkligen det och var jättelängesen Rasmus och jag gick känns det som. Nästa jag ser fram emot är The Forest, Conjuring 2 och Pride and Prejudice and Zombies! Har läst boken och den var ju helt sjukt rolig, blir så himla bisarrt när de bokstavligen tagit Austens historia och bara slängt in lite zombie killing lite här och var.
 
 
Idag börjar den tajtiga jobbhelgen igen; stängningen idag, öppning imorgon och stängning på söndag. Är alltid helt slut efter helgerna, känner nästan aldrig att en får vila ut ordentligt. Är iallafall glad att jag tog tag i mig själv igår och gjode matlådor till hela helgen, så slipper en iallafall köpa dyr och äcklig färdigpackad frysmat.
 
 
Fick höra igår att Alan Rickman också gått bort. Blir helt lipig när jag tänker på att alla de bästa snart kommer vara borta. Känner mig född i fel tid just nu.
 

Quentins åttonde

Torsdagar är min catch up-dag, det är då jag tar tag i allt jag skjutit upp typ hela veckan: beställa skolböcker, städa, diska, tvätta håret (don't judge) och så har jag lagat mat till hela helgen (jobbhelg = noll ork vilket betyder hämtmat eller ingen mat hela helgen annars). Jobbade bara fyra timmar idag så kom hem tidigt, satte i en silverkur i håret och ställde mig och gjorde kantarell- och västerbottenpaj medan den verkade. Tog dock liite längre än jag räknat med (glömmer alltid att en måste hacka lök osv??) så fick nästan panikskölja när jag började se blåa skiftningar, men det verkar ha klarat sig!
 
 
Nu ska jag snart ställa mig och koka ihop min goa och svinstarka chili till middag, och sen ska Rasmus och jag på The Hateful Eight! Har extremt höga förhoppningar så hoppas en inte blir besviken, men älskar ju alla Tarantino (förutom Death Proof, vet inte vad det är med den men den hamnar i botten) så den borde ju hålla måttet!
 
ps. Såg förresten Tarantinos tacktal när han tog emot Morricones första Golden Globe, skrattade högt på bussen för han är ju knäpp alltså. På ett bra sätt.
 
 

Materialistismens mekka

Ska erkänna att jag bävade lite för att följa med mamma och mormor till Gekås imorse, en blir ju alltid helt slut av alla människor, trängsel, grejer och ljudnivån. Men! Idag hände det! Det var helt tomt! Var så tomt på parkeringen att vi undrade om det var stängt?? Strosade omkring och plockade på mig vinyler, ljusslingor, silverinpackningar och lite städgrejor, tog en fika i lugnet och sen åkte vi hem. Svinskönt! När vi kom hem åkte vi till morfar, drack kaffe och jag fick med mig några påsar grönkål hem. Finns ingen som slår morfars grönkål, förstår inte varför men hans är helt fantastisk.
 
 
Sitter med nya silverinpackningen i håret, får se hur den funkar. Vissa funkar hur bra som helst och vissa händer det ingenting med, även om en har i det i över en timme? Senare ikväll ska jag hem till mamma, hon ska ha något som heter ljusparty?? Antar att det är 10-talets Tupperwareparty haha. Tina hänger med också, och så bjuder lilla mami oss på Västerbottenpaj! Älskar att bli bjuden på käk hemma hos föräldrarna, känns av någon anledning alltid mera, vad ska man säga.. hemlagat? Även om jag lagar från grunden själv?? Konstigt, konstigt. 
 
Sabbath, Zeppelin, Ghost och Bowies sista. Vackert, rent ut sagt.

Bowie

Vaknar och det absolut första som når en är att en av ens största idoler har dött. Sorgen.
 





I picked these flowers just for you!

För första gången någonsin typ har en ledig helg inte bara flugit förbi! Har tagit det lugnt och känner mig faktiskt utvilad, är rätt säker på att jag håller på att bli sjuk igen dock. Hostig och kall och seg idag. Igår kväll kom Tina hit en stund, hon fick sin julklapp (haha ja jag är sämst, vet inte vad planering betyder) och vi drack lite vin, sedan hämtade Rasmus och Pontus oss och vi åkte hem till dem. Käkade thai och drack vin och myste framför Orphan som gick på tv till killarnas fasa, lyckades lura i våra mesiga pöjkar att det inte var en skräckis men de kom på oss rätt snabbt haha. De kollade nästan hela dock så får väl ge dem lite cred, även om Orphan enligt mig och Tina är mer typ.. skräckis for kids, eller nåt. Ska försöka tvinga Rasmus att se några bra skräckfilmer så kanske han vänjer sig, får ju alltid kolla ensam här hemma annars!
 
 
Idag ska vi bara mysa hela dagen, helst inte lämna lägenheten och sitta i pyjamas hela dagen. Ska bingea X-Files ikväll för vi blev så excited igår när vi kom på att nya säsongen kommer om typ två veckor??
Skulle skrivit spoiler alert men såg en inte dehär komma så får en skylla sig själv

Magiskt snöfall och vinylpremiär

 
Igår firade vi vår fyraårsdag, jobbade så sent på torsdagen så vi tog det en dag senare. Rasmus sprang ner på stan precis innan vi skulle gå och gjorde mig helt skakig av stress men så kom han upp med fyra rosor, en för varje år vi varit tillsammans, och då glömde jag allt vad stress heter. Skyndade bort till Pinchos för att hinna till vår bordsbokning och kom precis i tid, skålade för oss i cava och beställde in massor av godsaker som vi delade på; dumplings, sötpotatispommes, quesadillas, vegpizza med mera, blandade halva världens matkultur på en kväll. Efter kaffetpåmaten gick vi genom stan i snön hand i hand och det var så fint, som en saga, och så säger han att han måste springa in och hämta ut ett paket, en överraskning. Alltså! Så typiskt honom när vi säger att vi inte ska köpa grejer till varann. Kommer hem och öppnar paketet och så har han köpt favosoundtracket från favofilmen på vinyl!! Alltså denna man, honom håller jag hårt i. Han är så fin.
 
 
Senare gick vi hem till Robin, första Baby Jesus-vinylen har nått svensk mark så alla (speciellt grabzen) var såpass spända på att lyssna på den! Kändes svinhäftigt att hålla i den färdiga skivan och se Rasmus och ens vänner så omslaget, det var nästan finare än själva lyssningen (har ju hört dem miljoner gånger på band/spotify/live etc) men att se dem på ett faktiskt skivomslag var nästan magiskt. Blev kvar halva natten och tog följe med Fredrik och Linn en bit pga tänkte köpa stans bästa thaibox med vårrullar och jordnötssås, men vi kände oss inte hungriga och gick direkt hem istället. Så fort vi kom hem blev vi superhungriga båda två dock haha, så vi gjorde ramen med chili och curry och åt i sängen till Vänner. Sån himla fin dag.

4 år

 

Jag och min favoritmänniska har varit tillsamans i fyra år, bott ihop i snart tre, haft Ziggy i två och ett halvt och varit bästa vänner i snart åtta år. Tack för att du finns, för att du alltid får mig att skratta, tröstar mig när jag är ledsen, tar hand om mig när jag är sjuk, pillar mig i håret så att jag kan somna, tar med mig på fantastiska resor, stöttar mig när jag känner att jag håller på att falla, lyssnar på mina dumheter och alltid finns vid min sida. Tack för att du är du.


Rom (Fontana di Trevi)


Barcelona (Parc de la Ciutadella)


Barcelona (påväg upp för Tibidabo)


Barcelona (Temple de Sagrat Cor)


Paris (Place du Trocadero)

Kildemosefestivalen


Grötvik


På båten till Tangier, Marrocko


Matthimmelen (Tangier)


Malaga (Playa de la Malagueta)
 
Malaga (Plaza de la Marina)


Prag (Staroměstské náměstí)


Prag


Prag (Pražský hrad)


Prag (strandkanten vid Moldau framför Karlův most)

Prag (U Fleku, ölhall från 1499)



Torsgatan.

Trettondagsaftonen

Var inte så produktiv som jag tänkt vara idag, insåg ju att alla jag tänkt ringa och boka tider hos hade ju stängt pga röd dag, så blev en slö och go dag iallafall! Ikväll ska jag bara mysa ner mig i soffan, Rasmus får gå ner och köpa hämtmat och sen ska jag fortsätta kolla på Making A Murderer, herreguuuuuueed får ju för bövelen alla känslor kastade rakt i magen på en av den här doku-serien?? Bara halvvägs nu men alltså, stackars människor, fattar inte hur det får gå till såhär, en blir ju så upprörd och chockad och äcklad att man inte vet vad som är upp eller ner. Är lite rädd att jag kommer känna som i The Jinx, var ju helt hundra på att Durst var skyldig men han var ju en sån göllig liten gubbe att jag ändå hoppades på motsatsen? Fast i den här är det tvärtom då, är ju typ chockad över att Avery blir fälld men är typ rädd att de ska visa mig att han faktiskt gjorde det..
 
 
Igår var vi hos mamma och pappa och firade en massa saker; Felix o Jessicas nya lägenhet, både Rasmus och jag kom in på vårt plugg och framför allt; pappa har fått nytt jobb! Sån himla firardag alltså. Vi drack Moët som fördrink och sedan bjöds vi på grekiskt som var ren lycka, så gott var det, och frozen lime cheesecake till efterrätt. Alltså dog. Så jävla gott alltihopa. Planerade även lite under kvällen för att eventuellt åka upp till farmor o farfar snart (hoppas ♥) och pratade resor i framtiden. Kom hem rätt sent för att vara tisdag och bara trillade rakt ner i sängen typ, haha.

 



(ps. Läst ut Mr Mercedes nu, 4/5 Gracefaces, har börjat på Ronald Malfis Cradle Lake nu, luv him)

Tonari no Isabelle

Har äntligen bestämt mig, imorgon ringer jag Annie och bokar in henne så får hon greja med mitt hår. Hade ju tänkt låta det vara, inte färga/bleka/hålla på något mer men nu tror jag att jag ångrar mig, haha. Vill få väck utväxten och få håret riktigt ljust igen. Var över ett år sedan jag klippte eller färgade håret sist (räknar ej de gånger mitt hår varit lila eller rosa heh) så jaa, det är väl dags. Har ju liksom fått en naturlig ombre, ett par tjejer frågade för ett tag sen vart jag hade fixat mitt hår, sa till dem att bleka håret o vänta 14 månader så får de bästa resultat. Annie ska få klippa en liten, liten bit med. Hon kommer säkert försöka få mig att klippa flera decimeter, när håret når till höfterna är det ju ändå rätt extremt, jag vet, men blir typ helt nervig bara jag tänker på att klippa av det. Håret är typ min safety blanket, vem är jag utan långt hår liksom?? Ska fråga henne om de kör med Olaplex nu på salongen där hon jobbar, har sett att någon annan kör med det i stan nu iallafall. Har ju sett massor när Guy Tang använder det och tycker typ det verkar för bra för att vara sant? Hur kan en grej reparera håret, speciellt under tiden en bleker?? Folk påstår liksom att deras hår är mjukare/mindre slitet efter att de blekt tillsammans med Olaplex. Fattar ingenting. Science alltså.
 
Lever i min Totorokigurumi varenda sekund jag är hemma just nu. Fryser typ lika mycket inne som ute.

Columbine

Känner mig typ överkörd alltså, huvudvärk mensvärk ont i ryggen och hostar som fan igen. Go start på året haha! Efter jobbet igår var jag bara hemma, gjorde svingoa fajitas med massa guacamole och lime och sen gosade jag baa med katten i soffan hela kvällen. Läste det sista i Mr Mercedes och hade på en rätt kass alienfilm på tvn samtidigt, Rasmus var iväg med bandet och grejade så var ensam hemma. Nu sitter jag med morgonkaffet och ska snart till jobbet igen, tittar på en dokumentär om Littleton-massakern 1999 (Columbine alltså), har sett en massa innan ju men i den här är det mer fokus på killarna som gjorde det. I de jag sett fokuserar man mest på offren och på följderna efteråt så den här verkar intressant. Hemsk. Men intressant.
 
 

2015/2016

Nyårsaftonen blev fantastiskt fin, drack som sig bör ett par glas bubbel för mycket och det kändes igår! Jobbade ju på kvällen, var inte hemma förrän 23 nästan så var helt slut då. Jobbar nu hela helgen också, så ska försöka vila ordentligt ikväll för kan inte säga att jag känner mig helt tillbaka sedan 2015, haha. Hade helst av allt legat i sängen hela helgen och myst framför hundra filmer eller Making A Murderer (bara tre avsnitt in men oh, the feels) men vad ska en göra??

Gott nytt år och hoppas alla hade en lika fin nyår som mig!

(Linns bild, lånade den o frågade inte ens men kolla dessa underbara polaroider?? Sista från 2015)

RSS 2.0