Vegansk Irish Cream och Tate-inspo

Här sitter en med Tate-sy hår och fejja, en fabulös byxdress och hemgjord, vegansk irish cream i näven. Snart bär det av mot nyårsfirandet, Fredrik och Linn har ordnat med festen i år, men först ska Robin komma hit en stund så går vi bort tillsammans sen! Har som sagt gjort egen irish cream idag, tog x antal timmar men det var superkul så det gjorde inget! Vanling Baileys är godare ändå, detta smakar mycket mer kaffe och lite chokladigt, men ändå rätt gott! Nu kommer Robin upp så vi hörs nästa år, xx
 
 

Nyårslisty

1. Hur har ditt 2015 varit? 
Tack ganska fint! Även om det generellt varit ett skitår i hela världen så har det för mig personligen varit ganska bra.


2. Bästa boken du läste i år?
Snow och The Narrows av Ronald Malfi eller I am Ozzy av Ozzen själv, så rolig att jag skrattat högt på bussen så många gånger att folk måste tro jag är knäpp.


3. Bästa filmen du såg i år? 
Kanske Sinister-filmerna eller The Babadook. Kollade äntligen på Rocky Horror Picture Show och blev kär. Såg även Mulholland Drive för första gången i år och älskade den så mycket att jag såg den dagen efter igen.


4. Gjorde du något under 2015 som du aldrig gjort förut?
Jag var tvungen att säga hejdå till ett husdjur, min älskade lilla katt som funnits där sedan jag var sju. Avslutade en kurs på högskolan. Var på tatueringsmässa. Blev helt plötsligt en Auntie till en göllig liten tjej. Skaffade en conch.



5. Hur firade du din födelsedag?
Blev väckt av Rasmus och Ziggy med frukost på sängen och sång och paket, sedan jobb och inventering som varje år.


6. Reste du någonstans, vart?
Åkte till Barcelona med Gabs i maj, Köpenhamn i maj och i juni och Madrid med Carro i september.


Stranden nedaför Barceloneta

 


7. Var du på några konserter i år?
Manson på Vega, lelle Paola på Tillsammans, (Baby Jesus o Diabolical Kids m. fl. några gånger), och några på Kildemosefestivalen.

 

8. Vilka låtar kommer påminna dig om 2015? 
Dragula av Rob Zombie, Two Weeks av FKA Twigs, Wait av M83 och Red Right Hand av Nick Cave & The Bad Seeds


9. Topp tre mest använda & älskade sminkprodukter under året? 
Min älskade eko-mascara från UNE som får alla att fråga vart jag gjort min fransförlängning, All In 1-pudret från Body Shop och Anastasia Beverly Hills dip-brow



10. Favoritserie i år?
När jag blev sjuk i oktober bingeade jag till sist OITNB, fulgrät till alla avsnitt av Sons of Anarchy i våras, Walking Dead och American Horror Story.

 
 
11. Bästa artist/band du upptäckt i år?
FKA Twigs, Gothic Tropic, Die Antwoord eller Sibille Attar. De gör mig glad.

 
 
12. Vad skulle du vilja att du gjort mer?
Vågat mera, tatuerat mig, gjort min rook som jag velat ha hela året, läst ännu mer, fotograferat mer (har ju två nya kameror jag knappt rört?), varit uppe hos farmor och farfar mer. Jobbar typ alltid när familjen ska dit. Pratade med farmor i tjugo minuter i telefon häromdagen, saknar dem så himla mycket.


 
13. Vad skulle du vilja att du gjort mindre?
Jobbat typ, haha. Eller iallafall lite mindre knasiga tider, vilket ju är rätt svårt att undvika när en har detta jobb. Ätit mindre chips (hatar nyårslöften men kanske borde skaffa ett mot mitt maniska chipsätande). Shoppat lite mindre på eBay kanske, iallafall sena nätter eller efter några glas vin för då kommer det hem konstig skit kan jag säga.

 
 
14. Blev någon av dina vänner/bekanta föräldrar i år?
Jaaaa Rasmus bror fick en liten tjej, en gammal vän från högstadiet fick barn och min moster får snart igen för hon har en liten bebbe i magen!
Theia ska bli storasyster! Hon tvingade mig leka med alla hennes julklappar på julafton, inkluderat hennes Pippi-kläder (gjorda för en treåring) och det tyckte hela familjen var otroligt roligt. Var svårt att förklara för henne att shorts som bokstavligen är två decimeter breda inte passar en 23-åring.

 
 
15. Något speciellt du ska göra under 2016?
Fira fyra år med Rasmus (om typ en vecka!), helst av allt resa nånstans med honom, i år var första året som vi inte reste någonstans tillsammans och det kändes jättekonstigt, börja plugga igen (Kriminologi II), eventuellt en weekend med mamma & mormor igen, gå på festival (Roskilde eller Way Out West??? Roskildes lineup verkar svinbra men det verkar så.. stökigt?? Haha) och jaaa, vi får väl se vad en hittar på!

Charlie M. och Vampyrernas Natt

 
 
Totalt oproduktiv, men superhärlig, dag. Tittade på alla sex avsnitt av The Jinx och rös i flera minuter av slutet. Robert Durst är en sjukt obehaglig människa. Sedan läste jag några kapitel till i Mr Mercedes, kollade på en biografi om Charles Manson och nu på en halvkass och konspiratorisk dokumentär om mordet på Sharon Tate. Har knappt lämnat soffan, haha. Behövde den här stillasittande dagen inför imorgon, ska jobba i över nio timmar och känner redan stressen inför nyårsafton på torsdag. Typ vad ska en ha på sig/har vi ordnat med allt/har alla köpt dricka/vad ska man äta/yada yada yada. Känner att jag är en av få som faktiskt verkligen gillar nyår, man behöver ju inte ha så jäkla höga krav. Det är ju bara så fint att få fira ett nytt år med sina vänner? 
 
 
Fick precis äntligen chromecast att funka på datorn också (alla dessa jäkla tillägg och skit) så nu ska vi titta på Vampyrernas Natt och äta pastarester från igår! 




The Jinx



Ligger i soffan och tittar på The Jinx och dricker nymalet kaffe. Vet inte varför jag dragit ut på att kolla på denna, typ hela 2015 har en ju hört alla säga hur bra den är och jag älskar ju sådana här dokumentärer, kriminologi överlag är så jäkla intressant men speciellt (lite konstigt och morbidt kanske men sant) mord, seriemördare, profilering och viktimologi är helt sjukt spännande. Ju galnare desto intressantare. Längtar tills om ett par veckor när jag börjar läsa kriminologi II. The Jinx verkar svinbra, har bara sett ett par avsnitt men känner mig redan fast.




Pasta och vin

Tina och jag kollade på Mindscape igår, en litagranna blodig och psykologisk Inception-ish film med en liten twist på slutet. Gillade den men vi var båda lite besvikna för vi förväntade oss lite spooks och läskigheter töjp! Krängde té och clementiner och gosade med Albin, och sen blev jag så trött att jag gick hem. Ville komma i säng i tid eftersom min kropp inte riktigt fattar att den ska gå upp när jag varit ledig i mer än tre dagar så var lite orolig att jag skulle ligga vaken hela natten, men somnade skönt nog rätt tidigt.
 
 
Gjorde vår goa carbonaraliknande pasta ikväll, massor av parmesan, babychampinjoner, kantareller och lök x3! Blir alltid så jädra mycket mat, så fick två matlådor var över. Kände mig värd ett glas rött också ikväll trots att det är bara är måndag, mest för att det är så jäkla gott till pasta. Ledig imorgon igen så ska göra lite nymalt kaffe på morgonen, läsa lite King (snart slut, börjar bli rätt creepy) och på kvällen ska Rasmus och jag hem till mamma o pappa och käka middag! 
 



Annandan plus en

Min kropp och min hjärna är inte vana vid att vara ledig såhär länge, vaknat flera gånger inatt av att jag drömt att jag är försenad eller att jag är på jobbet och har en riktig mardrömsdag. Vaknade på riktigt ganska sent, och bara förflyttade mig till soffan med kaffe och Mr Mercedes. Är halvvägs igenom den och gillar den verkligen! Stephen King är så jäkla bra på att få en fast i en bok samtidigt som den kan vara så obehaglig att en bara vill stänga igen den. Och då menar jag inte de spännande eller läskiga delarna, utan det obekväma (i just denna t.ex. incestbeskrivningar och mördarens detaljerade fantasier om döda barn och sin mamma).
 
 
Igårkväll var vi ute hos Rasmus föräldrar, åt lutfisk (jag klarar bara litegrann, och måste dränka den i sås) och drack lite vin och jag fick mina julklappar: prosecco, ett Gynningvinglas och en dööööfin Mumin-kökshandduk! Så jädra gullig. Efter middagen satt vi framför Arsenal-matchen och myste med Calvados och julgodis, satt så bra att jag nästan somnade. Senare ska jag bort till Tina, ska kolla film och mysa, Hannah kanske skulle komma bort om hon hann med, men nu sitter jag framför en dokumentär och leker lite med en av pysselböckerna från Etsy (butiken heter PizzaEaters). Rasmus fick en med X-Files, Tina och Gabs fick med Twin Peaks och Marlene med Game of Thrones, och så beställde jag en Peaks och en generell Horror Films till mig själv! Så himla söta!
 


 

Julafton

God jul får en väl säga! Har haft så sköna dagar, trots jobb till 14.15 igår och stress i hjärnan. I onsdags kväll slog Rasmus och jag in sista julklapparna, förberedde julstrumporna, åt vörtmackor och drack julöl framför Elf och Lord of the Rings. Tradition är tradition. Jag var ju helt slut, så jag somnade relativt tidigt. Gick upp tidigt på julaftons morgon och gjorde kaffe och grötfrukost till oss, väckte hjärtat och raidade julstrumporna I sängen. Gav varandra traditionsenligt Kalle Anka-tidningar, choklad och någon liten klapp. Han fick en X-Files activity book och jag fick ett Star Wars-legoset. Undrar om han försöker hinta om att det är dags att se filmerna nu?? Sedan delade vi ut våra julklappar och han hade femton fler än mig som vanligt.. Fick sju (!) vinylskivor, världens skönaste tofflor, en ametistring, lugnande doftljus från Leora, planetens största mason jar och en massa annat. Var så himla tråkigt att behöva skynda till jobbet sedan.
 
 
Var supermycket att göra men dagen gick ganska snabbt ändå. Bytte klappar med Gabs och önskade alla goa tjejer god jul och sprang ut till Alex och Felix som väntade på mig. Körde ut till mormor & morfar i Vilshärad och fick min lunch som de andra hade ätit för tre timmar sedan: lax och romsås, räkcrustader, pepparrotssnittar och en julöl, typ det godaste jag ätit på hela året kändes det som. Sen var det julklappsspelet, lek och spring med Theia, mat igen (halva tallriken grönkål och typ tre köttbullar mmm perfektion) och till sist klapputdelning. Jag var uppläsare i år och kan ju säga att det var svårt att hitta paket som inte var till Theia, haha. Årets roligaste var morfars present till Alex, en svindyr 21årig whiskey som han bara älskar, men när han öppnar lådan för att visa flaskan ligger där den billigaste flaskan de hade på systemet! Haha hans min alltså! Morfar skrattade i över en timme, har aldrig sett honom skratta så gott, så typiskt honom med elaka klappar! (Alex fick den riktiga flaskan sedan såklart, elak är han inte!) 
 
 
Felix och jag åkte med mamma & pappa hem och delade ut våra klappar där, Felix fick äntligen sin hajkigurumi och det var värt varenda krona, önskar han sig dumma grejer som "en haj" så får han tamejfan en haj av mig! Tittade på Tomten är far till alla barnen och somnade nästan direkt när jag kom hem!
 
 
Idag myser jag bara och leker men alla klappar. Har malt kaffe i min nya Hario-malare som jag drack ur nya muminmuggen, har på mig nya tofflorna, ska sätta på någon ny skiva och bara ligga och läsa i soffan hela dagen. Ikväll ska vi till mormor igen på juldagsmiddag, längtar mest till brysselkålen och röran med haricot verts, svamp och bacon ååååååååh!
 

Felix och Jessica gick all in på Mumin till mig i år, kolla så fint dehär är då??
MGMT, Beirut, Leonard Cohen, Howlin' Wolf osv osv osv


Theia/Pippi leker med pianomattan, och legot, och kinetic sand, och brandbilen, och läser bok. Samtidigt.

The Shining

 
 
 
Härliga tiiisdag! Började morgonen med att i vanlig ordning bli väckt av en spinnande åttakiloskatt på bröstkorgen som krävde kel innan dagen kunde börja. Slog in fler paket och drack kaffe till julkalendern. Det är verkligen de bästa dagarna, när en kan sitta och äta långfrukost utan att behöva stressa iväg någonstans. På eftermiddagen gick jag hem till Tina, bytte julklappar men som sagt är hennes sen som vanligt. Drack te och pratade om allt ifrån böcker till hår- och tatueringsplaner, var ju ganska mycket att säga, det känns som att vi knappt hunnit ses under hela hösten med sjukdomar och allt som hänt så det var jättemysigt att få bara vara ett tag. 
 
 
På kvällen kom mamma och pappa med lussebullar, klenäter och julmust, försökte muta Ziggy till att gosa lite med dem men he wasn't having any of it. De lämnade lite klappar och tog med sig några med, på julafton köper vi bara till en person var i vår familj, vi lottar någon månad innan, men mamma, pappa, Felix och jag brukar köpa något litet till varandra ändå. Så på kvällen efter att vi varit hos mormor är vi hos mor å far en stund och dricker något gott och byter klappar! 
 
 
Blev svinhungrig så fort mamma och pappa gått hem, så slängde i halloumi och några morots- och ingefärabollar i en stekpanna och satte på The Shining på datorn, blev så sugen efter att Tina och jag snackade lite om King. Är så himla trött och ska opp tidigt imorgon igen så snart kryper jag ner i sängen jämte Rasmus, han har redan somnat. 
 
 

Tusen år till julafton

Igår sändes ju det redan ökända avsnittet av Tusen år till julafton där de är i 70-talet, lever i kollektiv (läs: lär barnen att dela med sig), barnen får demonstrera och protestera (läs: lär dem att en måste stå upp för dem som har det sämre eller inte kan göra sin röst hörd samt köphets) och pratar med barn om kroppen (läs: pratar med barnen som de gör med vuxna). Hu vad hemskt! Förstår verkligen fortfarande inte varför den här julkalendern skulle vara så hemsk? Jag tycker verkligen om den. Sen så hjälper det väl att jag verkligen gillar Lotta Lundgren (och Erik också, ship direkt, Lorik 4evör). Och de jag känner som har barn har sagt att ungarna gillar den. Imorgon är det 90-talets tur och jag kan knappt vänta!
 
 
Och till alla de som har klagat över bristen på julighet: Nu kom den. Nöjda nu?
 

Gnagande bebispussar

Äntligen är helgen över! Hade i princip stängning-öppning-stängning-öppning de senaste fyra dagarna så har varit totalt slutkörd. Igår gick jag upp strax före fem för att åka och inventera, var en jäklligt lång och hård dag kan jag lova.Så fort jag slutade hämtade pappa mig, köpte de sista klapparna, lite julöl till onsdag kväll (tradition) och lite prosecco till juldagen! Beställde även en låda Crabbies för ett par dagar sen, har en riktig tur så kommer de innan nyår. Även om det står ca 8 arbetsdagar så tog det bara fyra sist, beställde på måndagen och de kom på torsdagen!
 
 
Idag åker Sebbe, Kaye och Kassandra hem. Så himla sorgligt, även om man är beredd på det så är det ändå jobbigt och konstigt. Var där igårkväll och åt middag, Auntie Isabelle (haha så jädra mysigt när Sebbe kallar en det även om en känner sig tjugo år äldre) gosade och busade lite med Kassandra, nästa gång vi får träffa henne är allra tidigast om ett halvår. Rasmus tyckte det var väldigt jobbigt när vi skulle gå därifrån, stod i hallen och kramades och tackade för julklapparna (har för typ första gången fuskat och öppnat en julklapp innan julafton, var ju tvungen eftersom de åker hem men ändå) och sa hejdå femton gånger och lät Kassandra bita en i fingrarna bara för att det var sista gången. Jag tar gnagandet som pussar. Tycker särskilt synd om Annika och Hans som inte kommer få träffa sitt barnbarn på så länge.
 
 
Idag är jag ledig, känns helt extremt lyxigt! Ska slå in paket, dricka kaffe och städa lägenheten lite, sedan ska Tina och jag ses för att byta julklappar (som vanligt är hennes sen, nästa år ska jag fan inte beställa en endaste julklapp från Etsy eller Amazon) men har en liten grej redan nu iallafall! Sen kommer mamma och pappa hit en stund med, de har fortfarande inte fått fira Rasmus sedan mitten på november så idag ska han få sin födelsedagspresent!
 
 
 

Listor var dag

 

 

Behövde få tankarna på något annat och listor är underhållande ibland så, ja, lev med det. Lista igen!!

 

Låt som när du är ledsen sörjer till?
Angus & Julia Stone är härligt gråtiga. Damien Rice och Russian Red med. När jag är helt nere lyssnar jag dock på MGMT.

 

Beroende av:
Kaffe.

 

Vem behöver du mest just nu:
Pizzakillen. Han svarar inte och vi är hungriga.

 

Vad tror folk om dig?
Att jag är nonchalant eller lite bitchig eftersom jag 1. är rätt tyst i början när jag träffar någon, 2. typ aldrig minns namn/ansikten även om jag träffat personen sju gånger

 

Stämmer det?
Nej, jag är skittrevlig, jag lovar!

 

Vad får du oftast komplimanger för?
Ögonfransarna och håret tror de flesta är fejk, vilket jag tar mer som en förolämpning. Vem vill se fejk ut liksom.

 

Brukar du skratta för dig själv?
Ja. Och prata för mig själv, och sjunga ibland.

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
"Kan man säga" och en skrattgråtande emoji.

 

Nästa mål i ditt liv:
Klara av att varva jobbet med kriminologi II

 

Hur svarar du i mobilen?
Hallå.

 

Vem ringde dig senast?
Annika, Rasmus mamma

 

Antal timmar sömn inatt:
Somnade lite efter 1.30 och gick upp 5.30 och vaknade bokstavligen två gånger i timmen av febriga mardrömmar, så totalt kanske 2.5-3 timmar.

 

Tycker du om din pappa?
Min pappa är bäst. Han är och har alltid varit en klippa. Ställer alltid upp och lyssnar alltid. Jag älskar min pappa.

 

Brukar du komma i tid?
Brukade*. Tills jag blev ihop med Rasmus. Tidsoptimist så en blir fanimej galen varje gång.

 

När mår du bra?
När en öppnar en flaska bubbel med ens vänner, när ens katt stryker sig mot ens ben, när Rasmus klappar en över håret och säger att allt blir okej.

 

Hur känner du dig nu?
Väldigt trött, jävligt förkyld och lite hungrig.

 

Vanligaste färg på dina kläder:
Svart, vitt och grått, med en mönsterexplotion i grönt eller turkost här o där.

 

Var du aktiv i skolan?
Inte ett dugg, var alltid duktig i skolan men brydde mig aldrig tillräckligt för att anstränga mig.

 

Favoritdryck på morgonen:
Kaffe. Midnattssvart.

 

När brukar du oftast gå och lägga dig?
Allt mellan 22 till 00, men somnar i princip aldrig innan 01

 

Är du blyg?
Ja, i början, kan ha svårt att tro på att en ny person faktiskt tycker jag är bra och vill hänga med mig, så kan ofta vara tyst eller hålla mig i bakgrunden i början, men sedan slutar jag aldrig prata.

 

Sysslar du med någon idrott?
Hahaa. Nej.

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nej. Hela grejen med kärlek är ju att den bygger på vänskap, tillit och en band mellan två (eller fler, no judgement) individer, vid första ögonkastet kan det bara finnas attraktion. Och kanske intresse. Sedan kan ju det såklart gå över i kärlek, men inte ögonblickligen, nej.

 

Är du bortskämd?
Med pengar: nej. Med saker: ja.Med kärlek och goa vänner: jaaaa, löjligt svar men sant.


Människan är vidrig.

Alltså fyfan vilka vidriga jävla idioter det finns. Människan är fan en äcklig varelse ibland. Hade en svinjobbig och tung dag på jobbet och hann knappt av bussen förrän det bara brast för mig; ute i ösregnet hade någon bundit fast en liten halvvuxen pitbull utanför en viss bar, den stackars hunden skällde inte; den skrek. I panik. Har aldrig hört en hund skrika så. Jag stannade och blev helt ställd, hjärnan typ stängde av och jag bara tittade. En kille gick fram och skulle försöka lugna den, och då kommer ägaren springande. Ut från baren. Den jävla idioten skulle in där och dricka öl?? Eller kanske till och med hade varit där ett tag? Hörde honom ursäkta sig och skrattande säga något i stil med att han precis skulle ta hunden och att det var ok, men sedan stod han bara där i regnet, band inte loss hunden eller något. Som att han väntade på att folket som samlats skulle gå igen. Fick panik och bara sprang därifrån, grät hela vägen hem och skrämde väl slag på Rasmus när jag bara skakade och knappt kunde prata när jag kom in i lägenheten. Har sån ångest att jag inte stannade. Tänk om han lämnade hunden där igen? Inte ens fullvuxen, stackars liten. Åh kan inte tänka på det. Fick lika mycket panik som när jag såg en fiskmåsunge krypa in under en lastpall och sen inse att en truck var påväg dit. Bara sprang därifrån då också, gick ifrån jobbet och grät ögonen ur mig inne hos mamma. Fyfan jag klarar inte av att tänka på sådant ens. 
 
 
Skäms över att tillhöra människosläktet såna här dagar.

20 favoriter

1. Första koppen kaffe på morgonen
 
2. Vinylskivor
 
3. Festivaler
(Enda festivalbilderna jag hittade var från antingen Kildemose eller Rosenberg haha, men den här är så himla bra)
 
4. Ziggy
 
5. Att vakna av att solen skiner
Allra helst uppe hos farmor och farfar. Helar min själ varje gång en är där.
 
6. Böcker
Allra helst skräckisar eller sci-fi eller biografier.
 
7. Malcesine vid Lago di Garda
Home away from home. Nu var det flera år sedan men det kommer alltid vara som att komma hem.
 
8. Livemusik
Brian Jonestown Massacre på Pustervik
 
9. Att bli tatuerad
Av Kajsa på Red Rose Tatto (Gbg)
 
10. Havet
Att simma i det, titta på dokumentärer om det eller bara vara vid det. Havet ger en liv.
 
11. Sunkiga barer med billig öl
Gärna i Köpenhamn
 
12. Regn
Utsikten från Sacre-Coeur i Paris, 2008
 
13. Sena sommarkvällar när det inte blir mörkt förrän 1 på natten
(Låna denna fabulous bild från Linn)
 
14. Skogen
Muir Woods utanför San Francisco, 2012
 
15. Miyazaki
Favoriter: Howl's Moving Castle, Tonari no Totoro och Nausicaä of the Valley of the Wind
 
16. Långa bilresor
 
17. Lillebror ♥
 
18. Att åka till nya platser. Och gamla favoriter.
Barcelona i våras
 
19. Kvällshänget på Tillsammans varje sommar
Och Söderfamiljen alla andra årstider
 
20. Den här killen ♥
 

Skräckfilm o pizza

Har en riktigt göttig kväll för att samla energi till jobbhelgen med all stress och spring, stängningar och miljoner (sura) kunder. Satte på Shutter (asiatiska, har inte sett den amerikanska. Bra??) medans pizzan stod i ugnen och nu strökollar jag From Dusk Til Dawn i brist på annat. Tror att Rasmus skulle iväg sen en stund så blir ensam ikväll, ska bara ösa i mig té och kolla film tills en somnar. På tal om té så tyckte jag så mycket om milk matchan jag fick av Linn att jag beställde ett par påsar, så direkt från Osaka att de fortfarande låg i supermarketpåsen de köpts i! Men man måste ju använda så mycket varje gång att det ändå får bli att spara lite på det!





Spoiler alert


Hersey's

Blev väckt av att kattan hulkade upp en hårboll RAKT över mattan från Marocko, rusade upp och flyttade honom en halvmeter så det kom på golvet istället. Fick typ en minihjärtattack en stund där, den mattan är typ det enda vi lagt pengar på i hela lägenheten, släpade den på båten från Marocko, genom Spanien och så på flyget hit, och dessutom älskar vi ju den! Räddad i sista stund. I övrigt var dagen ok, skulle vara webbmöte som jag skulle vara med på pga ska troligtvis bli miljöambassadör (fancy titel va) på jobbet, men efter en halvtimme av technical difficulties ställdes det in och sköts fram ett tag. Resten av dagen gick ganska smärtfritt, sitter hemma nu och myser med ett par koppar té och ska försöka sova snart, ladda opp inför resten av veckan och jobbhelgen. Missar både minijulafton hos Rasmus föräldrar med Sebbe och Kaye och julmarknaden på Söderfamiljen på söndag. Varenda jobbhelg är det ju något som händer, men hade verkligen velat att inte missa just de grejerna.
 
 
PS. Blev så jädra glad igår när en hittade Hersey's Cookies n' cream på Citygross igår!! Köpte tre stycken direkt. Godaste smaken på allt ifrån chokladkakor till Kit Kat till Pocky. Konstigt nog gillar jag inte alls vanliga Oreos som typ är hela cookies and cream-grejen?? Gillar mini-Oreos dock. Knepigt. Stockade upp mig på Arizona Green Tea med, har gärna ett par sådana i skafferiet eller i ryggsäcken.
 
 
 
 
 
Puss o kram o gonatt

Gran, glögg och Andy Williams

Börjar komma litegranna i christmas mode nu, igår kväll efter jobbet kröp en ner i sängen och tittade på Grinchen och idag har en sprungit runt på stan med först mamma och sen Rasmus och letat klappar. Hittade en del ändå! Jag är helt klar förutom Felix som är lika omöjlig att köpa till varenda år. Ikväll lagade Rasmus och jag mat tillsammans, städade och sen tog vi in granen. Lite tidigt egentligen men kan ju inte ha den stående ute i trappen i en vecka. Klädde den och drack glögg och satte på julvinylen, Bing Crosby och Andy Williams och såna gamla godingar. Tänkte kanske slå in lite paket eller kolla någon annan julfilm, inte sådär jättejulig feeling kanske men är typ sugen på att se The Children eller Dead End, jul och rysningar på samma gång!! 
 
 
 
 


Glasen från Indiska är helt perfekta som glögglas! Så himla fina.

Lucia

Julfesten med jobbet blev lyckad, okej mat på O'Learys, sedan gick vi vidare till Fox and Anchor och drack drinkar o dansade, sen gick några av oss vidare till Morfars där vi dansade lite till. Kom hem alldeles för sent för att gå upp halv nio och åka iväg o hugga gran. Men sagt och gjort! Hittade en liten gullig gran som gjord för vår lilla etta. 
 
 
Vid lunch gick jag hem till pappa, vi drack kaffe och bakade lussebullar. Senare kom Felix, Jessica och Rasmus, och pepparkakshustävlingen började! Killarna gjorde någon typ av riddarborg (??) och vi skulle göra ett ispalats, men i slutet med allt glitter o krams såg det mer ut som en superqueer kyrka. Gillade nästan det mer pga den underbara ironin. När mamma kom hem gjorde hon min favogryta, indisk med massor av tillbehör. Mysigt att vara med hela familjen en hel dag. 
 
 
 
Bästa bakismedicinen: kattgos och morgonkaffe. Helst samtidigt.
 

Magiskt vackra pepparkakshus. Haha, ser ut som att Jessica och jag bara tappade all kristyr över vårt, vi var faktiskt sjukt ambitiösa, tog hur lång tid som helst.

Murray Christmas





Fick feeling och gick in på Netflix för att hitta nån go julfilm att mysa till, och hittar A Very Murray Christmas. Dog.

Egg is great.

Totalt kaos igår på jobbet, diffar och sjukanmälningar etc etc. Var helt snurrig hela dagen. Sprang i princip till bussen så fort en slutade, ville bara hem! En timme senare hade jag fortfarande någon form av stresshjärtklappning, kunde inte slappna av alls, och det blev ju inte bättre av att jag typ hoppade av glädje över att få grönkål på kvällen. Gjorde oss i ordning och åkte ut till Golfklubben på deras julbord med Rasmus föräldrar, Sebbe, Kaye och Kassandra. Åt typ en hel tallrik grönkål, var i himlen alltså!
 
 
Var ett jättefint julbord med sill som till och med jag nästan ville äta; apelsin/anis, äpple/kanel och chilisill, limegravad hälleflundra (hade gärna haft med den på sushibeställningen nästa gång) och lite kallskuret vilt. Rasmus favorit däremot var ägghalvorna.. "Egg is my favorite on the christmas table. Egg is great" sa han. Skrattade så jag grät. Förutom fisken åt jag bara ett par köttbullar och en skiva vildsvin, har blivit mycket kött den här veckan och känner typ på kroppen att den inte är van vid det. Snapsade och sjöng, Kaye blev lite förvirrad och frågade mig om vi bara gör så på julen eller om vi sjunger varje gång vi tar en shot? Haha. Vi satt och förklarade alltifrån Luciafirande (starboys vad typ det bästa jag hört) till Hej tomtegubbar, marsipangrisar och gröt till efterrätt, och när en faktiskt förklarar vad vi gör är våra ("svenska" ye right) traditioner jäkligt konstiga. Höll på att skratta ihjäl mig när Kaye sa att hon sett en bild på ett luciatåg och nästan trodde det var Ku Klux Klan.
 
 
 
 



Alltså en måste ju erkänna att det ser jäkligt sektigt ut när en tänker efter.

I woke up like this





Sushi-kvällis o antagning o tattys

Idag var det väldigt skönt att jobbdagen kändes kort även fast det var en vanlig dag. Kunde inte sova igår, får sådär vissa kvällar att det känns ungefär som när en oroar sig eller har en klump i magen eller när en vill gråta men håller emot, men utan att det finns en anledning så det går inte att lösa. Ligger bara och vrider mig i sängen medans det blir värre, så till sist fick jag Rasmus att lägga sig jämte mig och bara stryka mig över håret, det hjälper så himla mycket för mig. Somnade till slut och var helt groggy när jag vaknade i morse.
 
 
Nu är Rasmus påväg hem med sushi (och han hämtar även paket till mig på Hempan <3, så slipper jag gå ut i kylan, har ju ändå bytt om till pyjamas) och sen ska han iväg tror jag, både rep och fotboll så blir ensam ikväll. Ska försöka varva ner och somna tidigt även fast en börjar sent imorgon, skulle vara skönt med en god natts sömn innan helgen; julbord med Rasmus släkt på fredagen, julfest med jobbet på lördagen och heldag med familjen på söndag. Vi har som tradition att en dag någon gång innan jul varje år så träffas vi, oftast hugger vi gran, sedan bakar vi saffransbullar och i år även pumpa-cup cakes, sedan tävlar vi i pepparkakshusbygge (Rasmus, pappa och Felix mot mig, mamma och Jessica), sen äter vi middag och till sist tittar vi på Tomten är far till alla barnen och dricker glögg. Varje år. Rasmus ser svinmycket fram emot att se filmen igen.. Förstår inte vad han menar, bara tredje året för honom ju.
 
 
Förresten, kom in på Kriminologi II!!! Och är reserv på Medier och brott, så jävla spännande! Kommer en in på den också kommer en läsa på heltid, så då antar jag att en får söka tjänstledigt.. Lite läskigt men roligt med. (Kom in på en kurs i medicinsk vetenskap kring psykiatri och missbruksvård också men valde bort den för den eventuella andra)
 
 
 
 
 
 
Nu är mina revben läkta och så himla fina!!

Mac-luv

Alltså kan knappt fatta det, men igår ringde telefonen och de säger att de fixat min dator?? Förväntade mig ju bara att de kanske skulle kunna rädda bilderna på den. Så jäkla glad!! Hämtade den i förmiddags, så en sliper lägga tusentals kronor på en ny ett tag till iallafall! Ska köpa en extern hårddisk väldigt snart dock, är ju sämst som inte använt någon på snart fem år. Efter att jag hämtat datorn var jag hos mamma och pappa ett tag, fick ananaspaj o kaffe och myste lite. Sedan ägnade jag flera timmar i stan, köpte massor av julklappar så nu har en bara någon enstaka kvar! Döskönt! Har suttit och slagit in allihop precis, gillar att göra flera små fina paket även om grejerna inuti kanske hör ihop.
 
 
Har gjort juliga köttbullar med kryddpeppar, potatis och gräddsås, har inte ätit det på år. Tror jag gjort det en endaste gång bara de senaste tre åren, och fick ett sånt jäkla sug efter det häromdagen! Nu sitter en och tittar några avsnitt av Tusen år till julafton, hann inte titta någonting i helgen. Gillar verkligen årets julkalender, mysig och intressant på samma gång. Det enda jag tycker är lite jobbigt är matbiten, när de ska äta samma mat som de åt då, typ kalvhuvuden och flådda bävrar osv. Känner mig som världens hycklare som precis käkat köttbullar men ja, tycker ändå det är vidrigt. Tar små steg, äter bara kött max ett par gånger i månaden nu ändå.
 
 
 
 
 



Cocktail party

Stressade ihjäl mig igår, lördagen känns som tre dagar lång typ. Jobbade hela dagen (ovanligt go lördag pga slapp stängningen i fredags), sen hämtade jag ut paket (julklappar), sprang sedan hem och försökte att wash the work from my face men såg trött ut ändå, gav kisen mat och vatten och lite kärlek, skyndade bort till Waynes (Café Frei var stängt </3) och träffade Tina och Hannah, pratade massa strunt och massa viktigt, sedan gick jag hem och bytte om och körde en snabbfix av håret och sen var det fest. Cocktail party för att va exakt. Alla var så himla fina och glittrande och Johanna hade gjort så fint; bubbel i entrén, asiatisk plockmat (svingott), öppen bar med en liten receptlista för oss som inte jobbar med att göra dögoa drinkar och en pianist (!!!!). Superfint verkligen. Hon fick ett paket fyllt med engångskameror i present och tror att alla användes upp, ska bli intressant att se hur bilderna blev! Drack tédrinkar och sakedrinkar som var magiska. Och nej, jag gjorde ingen av dem. Är inte lika bra på att göra drinkar som jag är på att dricka dem. 


Kom hem lite för sent såklart så är extremt trött idag. Ziggy väckte med genom att ömsom gosa och ömsom bita mig i armen, gött! Nu ska jag jobba hela jäkla dagen. Förhoppningsvis har Rasmus kommit hem ikväll så att jag har något att se fram emot.










Ensam-helg

I morse åkte Rasmus till Hamburg med hela sin familj, själv kunde en inte följa med pga jobbar hela helgen. Både tråkigt och skönt att få en helg för sig själv hemma, saknar ju såklart ihjäl mig som vanligt (är löjlig jag vet, kan inte hjälpas) men ändå, längsta ensamtiden jag fått sedan.... Vi flyttade ihop typ. Ska bara vila inför imorgon, har känt mig helt vilse hela dagen och allt gick fel, bokföringen krånglade, tobaksreturer för flera tusen skulle göras i rusningstid och på toppen av allt insåg jag på lunchen att jag glömt matlådan. Standard. 
 
 
Efter jobbet fick en åka och lämna in datorn som troligen drog sin sista suck inatt när jag kollade Prank vs prank innan jag somnade, skulle starta den imorse igen och skärmen var helt vit med blinkande frågetecken, insåg rätt snabbt att det inte är en bra grej. Han skulle försöka rädda bilderna (alla Rasmus och mina resebilder, USA, Baby Jesus etc) men vågar inte förvänta mig något.. Så nästa månad får jag som det ser ut krossa en spargris och köpa ny dator. Hade ändå tänkt fixa det ganska snart, den är rätt gammal och har varit döende länge, men den här gången köper jag nog en Air istället för en Pro.
 
 
Nu ska jag strax göra quesadillas med guacamole och kanske steka lite halloumi bara för att det är det bästa som hänt mänskligheten sen skivat bröd, och känner verkligen för att kolla på en riktigt gråtig jävla film ikväll! Gråter ju till precis allt, grät senast innan på jobbet för att jag såg en rubrik (ja endast en rubrik, vågade inte kolla klippet) om en kattunge som nästan frusit ihjäl (ok gråter typ nu igen, katter är min kryptonit) och kände att det var längesen jag fått fulgråta utan att Rasmus stirrat på mig och skrattat, vilket TOTALT förstör gråtupplevelsen. 
 
 
 
 
 
 

Dear Santa

   
   
  
Dessa och typ femton andra vinyler, vi ger varandra alltid skivor, Rasmus och jag

   
Den här som är så jädra fin ba!

Den här jättegosiga grejen som är precis en sån pappa hade när en var liten knodd

   
Och dessa mjuka, fina, överprisade undisarna som en vill ha i typ alla färgkombon som finnes
 
Har jagat Hemulen-muggen i över ett år, men antingen kostar den mer än min plånbok kan hantera eller så slutar säljaren höra av sig när jag vunnit budgivningen? Så denne ligger högt upp på listan.
 
 
Har velat ha en sån här Wes-nördig ända sen jag såg filmen första gången. Luv at first sight. Filmen alltså.
Och så slutligen Peaks-låddan in physical shape. Vi lottar i vår familj och köper till bara en så att det blir lite mer, plus att en slipper klapphetsen (sen köper vi allihopa såklart till Theia, och nästa år även lilla knodden i Marlenes mage <3). Alex ska köpa till mig i år, så den här boxen är vad jag förväntar mig på julafton! Resten av grejorna får Rasmus välja bland.
 
 

"Olämpliga skämt, barnen förstår inte"

Drömde bokstavligen om grönkål inatt. Eller rättare sagt bristen på grönkål. Drömde om nästa veckas julbord och  att grönkålen var slut/inte hade kommit/non-existent. Skulle ju vara total katastrof om jag inte fick fylla halva tallriken med detta underbara! Never forget julbordet 2014 </3. Rasmus väckte mig (???? Händer typ aldrig??), släpade mig upp i vår kalla lägenhet och satte på kaffe. Fattar verkligen inte hur det kan vara så kallt här? Sjukt gamla fönster som kanske inte är helt hundra men ändå. Hannah ska komma förbi med plånboken, så skönt att den kom fram men hatar verkligen att jag hann spärra all skit.
 
 
Förstår för övrigt inte riktigt kritiken mot julkalendern? Alltså det är ju ett christmas miracle de år som ingen gnällspik har något att säga men tycker den var superbra? Både rolig och lärorik. Läst allt ifrån "olämpligt språk" (kanske dags att sluta body shamea redan i dagisåldern?) till "barnen inte förstår skämten" (allvarligt talat, sätt på vilken Disney/Pixar/Dreamworks/SF Barn/jäkla Nickelodeon som helst och hälften av skämten är ju s.k. vuxenskämt?? Allvarligt talat). Och som Rasmus sa, om ett barn inte orkar kolla på det i en kvart för att det "känns som att gå i skolan" kanske den behöver kolla på lite mera sådant. Den lilla kvarten av lärorik TV kan ju inte vara så hemsk? Eller?? Tyckte iallafall att den verkar jättebra och mysig.
 
 
 
 
 

Första december

Har varit så jädra effektiv idag att jag är imponerad av mig själv! Har liksom fixat mer än hälften av julklapparna bara nu i eftermiddag?? Tycker ändå att det är en bedrift när en inte ens har ett kontokort? Tyckte jag var smart som tänkte använda PayPal med kom snart ihåg att det inte är kopplat till kontot, utan till kortet (som är spärrat). Ööööh känns så jäkla dumt att jag hann spärra allt, Elis hittade nämligen min plånbok idag liksom haha. Så på fredag måste jag koppla om allt, Spotify, PayPal, Netflix, ALLT. Nåja, fick som sagt köpt massor av klappar. Har bara pappa, Felix och Rasmus kvar (de svåraste varje år, snälla önska er något så en vet vad en ska köpa?), och så Tina med. Superskönt. Hann dessutom med att fika lite hos föräldrarna, fick pappas hembakta saffranssockersnurror och kaffe.
 
 
Sjusovare som en är så kom jag inte upp i tid till julkalendern imorse, så fick dricka kaffe i sängen och läsa lite istället. Ska kolla den nu på kvällen, har käkat oss proppmätta på tortellini och chörizo (haha diet goals eller hur) och har laddat med julmust och pepparkakor till soffhänget, har ganska höga förhoppningar pga ramaskriet från alla föräldrar, den roligaste kommentaren jag läste var "Vad ända in i rumpnisse! Barnen är skitsura här hemma, tack för den SVT" hahaha. Känsligt det här med julkalendern.
 
 
 
 

Julelisty

Favoritjulfilm?
Nightmare Before Christmas eller Edward Scissorhands. Eller Elf. Eller Kan du vissla Johanna. Och kan inte hjälpa det men älskar verkligen The Holiday haha. Och Love Actually också... Fan.

Favoritfärg vid jul?
... Rött? Eller?? Nej kanske grönt. Eller typ glitter. Julfärger liksom.

Föredrar du att stanna i pyjamasen eller klär du upp dig på julafton?
Myskläder hemma, sen måste jag oftast jobba och dom gillar inte riktigt när jag kommer i pyjamas. Sedan klär jag opp mig lite på kvällen.

Om du bara fick ge en person en julklapp i år, vem skulle det vara?
Mamma för att jag är så stolt över henne med nya butiken och allt!!

Har du någon tradition dan före dopparedan?
Jaa, köper alltid en pytteliten skinka till mig och Rasmus som vi griljerar och på kvällen äter vi skinkmacka, dricker julöl och lyssnar på vår jul-vinyl.

Har du någonsin byggt ett pepparkakshus?
Varje år har vi tävling om vem som gör finast. Jag, mamma och Jessica mot pappa, Felix och Rasmus. Förra året gjorde vi Jack Skellingtons hus. Det höll nästan.

Vad brukar du göra på jullovet?
Har ingen x-mas break pga är vuxen tydligen #bitter
 
Några julönskningar?
Peace on earth och fler open minded people

Favoritdoft på julen?
Kanel och ingefära och nejlika och pepparkaka och grönkål

Favoritjulmat och/eller snacks?
Morfars grönkål!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltid

Vilken högtid firar du?
Jul??? Var det inte det vi pratade om?
 
Vad har du i toppen på granen?
En glittrande stjärna

Hur ska du fira julen i år?
På morgonen myser jag och Rasmus, kollar i julstrumporna, öppnar presenter och äter frukost, sen jobbar jag, och sen Kalle-julklappslek-mat-klappar hos mormor & morfar, och på juldagen den årliga kalkonmiddagen hos mormor innan en möter upp vänner och dricker vin.

Vilken är din favoritdryck på julen?
Julmust!!! Och glögg med.... och viss julöl. Men must alltså!

Polkagrisstänger eller pepparkakor?
Pepparkakor, fast jag älskar polkagrisar också, men pepparkakor måste jag säg.

Vilken är din bästa jullåt?
Åh det finns en magisk en på Rasmus och min jul-vinyl, när jag hör den får jag såna extrema christmas feels att jag bara vill vira in mig i granglitter och äta en hel burk pepparkakor.

Vad är den konstigaste julklappen du någonsin fått?
En stor tomte i plast som ligger i en hängmatta, trycker man på en knapp börjar den blinka och spela en hemsk jävla låt och hängmattan gungar frenetiskt fram och tillbaka... Tack pappa.

RSS 2.0