kvällsdopp och tjejmys

Ikväll ska jag hem till min kära Sandra. Har inte pratat med henne men jag har planerat ett kvällsdopp och lite snack och snacks, hehe. ;) Får ta och ringa henne och se hur det blir med det! Så länge hon inte ska upp tidigt imorgon så hoppas jag på det bästa!


Och på måndag kommer mi primos preferido, Louise och Jennie. De stannar hela veckan och jag hoppas på gött väder så att vi kan ligga på Tylösand så ofta som möjligt! Blir det trist väder får det la bli bio haha! Minst en dag tar jag med dem in till stan/Eurostop för jag måste jobba i några timmar :)




Nu ska jag gå ner och stjäla några jordgubbar och packa en liten väska!

måndag - torsdag

Festen hos Anna blev superlyckad, det blev en sen natt med många skratt och kära återseenden. Gick hem i mina killer-heels vid 3-tiden med sällskap av bland annat Salo och Anton. :)

Dagen efter (tisdag) låg jag på Tylösand hela dagen med Joss, och igår (onsdag) fyllde min kära mamma 40! Började dagen med picknicksfrukost på stranden men jordgubbar, vindruvor och kaffe. Åkte därefter till Tylösand och solade i flera timmar, och på kvällen kom familj och vänner och firade mamma ute i kvällsvärmen.

Idag har dagen bestått av strand igen, fast jag skippade Tylösand idag eftersen det blåste rätt rejält, så åkte till Handikappsbadet, som likt namnet antyder är handikappsanpassat, och solade i gräset istället. Och jag litar inte riktigt på badvakten som lovade dyrt och heligt att det var 18 grader i vattnet, höll på att frysa ihjäl i varje dopp!
Lite bilder från de senaste dagarna:


Jag hos Anna i måndags, charmig som vanligt


Midsommarblommor i Björnlunda


I väntan på bussen hem som tog 8 timmar..


Joss och jag innan vi åkte till Anna, visar upp mitt bättre jag.


Jag och min 40-åriga "gamla" mamma :)


Benny var sist kvar på altanen


Avslutar med en snygg bild på mig och mitt hardcore-plåster.

midsommar

Kom hem igårkväll efter en luckad midsommarhelg uppe i Stockholmstrakterna. Midsommarafton började med lunchbuffé hos farmor, fortsatte med middagsbuffé och femkamp på Ekhammar och slutade med att jag, Pontus, Jennie och Elisa åkte till Micke, men fortsatte direkt med resten av festen som följeslagare till hembygdsgården (varför har dom och inte vi?) där det bjöds på dans och skratt hela kvällen. Träffade fler mer eller mindre avlägnsa unga släktingar och hoppade runt som en galning varje gång livebandet spelande en Gyllene Tider. Säger bara VECKA27!!

Dagen efter var de flesta tunga i huvudet och sega, så jag, Pontus och Jennie bestämde oss för att se på bio. Vi åkte upp till Stockholm och käkade middag först på Pizza Hut (VARFÖR har vi inte pizzahut i Hstd? Mänsklig rättighet.) På bion såg vi My bloody valentine 3D, en skräckfilm i 3D. Den hade nog inte varit lika bra/häftig utan 3D-effekterna, men med trädgrenar, pistolkulor och en gamlings käke flygande emot dig blev den ganska skrämmande.

Jag och Jennie kunde knappt gå efteråt, vi hade suttit med benen uppe på stolarna hela filmen för vi inte vågade ha dem nere i mörkret haha! Var totalstela.

Har legat och solat hela dagen, och ska snart in till stan med Sandra! Ikväll är det fest och Josefin och (antagligen) Sandra kommer hit och käkar/gör sig i ordning. Hoppas på en varm kväll hos A! :)


/ i

On call

Har hört att Jimmy Choo är H&Ms nästa gästdesigner... Gör han något annat än skor är det en synd.

Sitter i en onödig väntan på att Pontus mamma ska hämta mig halv tio, gick nog upp ungefär en timme för tidigt. Fffyyy så tråkigt, men vet i alla fall att jag har allt med mig och allt är packat&klart. Sitter i närmaste extas med Kings of Leon på högsta, troligtvis har jag tjatat ut dem redan till Hultsfred. Det är ju iallafall nästan 20 dagar kvar.

Har inte fått i mig någon frukost tack vare den äckliga jävla halsen som vägrar ge upp. Jag tror jag har en liten tomte (jaa, tomte!!) där inne som sitter och river mig med sitt skägg. Och så har han lagt ägg (läs golfbollar) i skägget också, som har smittats ut till min hals. Does this seem strange to you?

Måste dessutom trä på klackarna i ösregnet, kom på lite väl sent att det kanske inte är det bekvämaste att ha på en buss/i regnet. Familjen har åkt med min packade väska så jag får glatt (?) springa ut i mina nys, svarta rempjucks.

Nu ska jag försöka få i min lite drickyoghurt i alla fall. Jag kan ju inte åka alldeles tom i magen.

17 år

Jag har tänkt på det här med att vara 17 år. Alla som är det säger "en sån onödig jävla ålder" och alla som inte är det vill vara 17 igen. Det skrivs låtar, det görs filmer och folk i allmänhet som ser tillbaka verkar tycka att åldern 17 var den roligaste. Då frågar jag mig: Varför tycker alla sjuttonåringar, både de som är födda -91 och -92, att just åldern 17 är så onödig? De flesta säger ju att "Ahme, de är ju bara ett långt, onödigt år tills man fyller arton jöö" Men finns det fler anledningar? Är det grupptryck, att man följer strömmen och säger som alla andra? Eller är det en protest mot icke-myndigheten man har som 17-åring istället för 18-åring, trots att man är lika mogen och tål lika mycket? Eller är det kanske bara något man häver ur sig i sin långa, bistra väntan på guldåldern: 18 år. Myndig och redo för giftermål, lagliga krogbesök, körkort osv.
Men jag tycker 17 är en viktig ålder. För utan den skulle vi ju vara 16 i två år (!!) innan vi fyller arton. Hur jobbigt och onödigt skulle inte det vara?!
Nä. Tacka vetja 17-årsåldern.

changing plans

Change of plans. Pontus mamma är snäll och kör oss till bussen imorgon. :) Så han sover hemma och jag.. ja. Hemma också, fast hos mig. Ska strax hoppa in i en dusch så jag slipper det imorgon bitti. Resten av familjen åker redan vid 8, så jag kommer ha god tid på mig eftersom bussen går 10.05. (Måste komma ihåg att ringa Pontus och säga att dom ska hämta mig halv tio. hatar att vara sen till bussen)

check

Packning check, väska till bussen check, biljetter check, pojkvän che... vänta nu.

090617

Värt! Mår mycket bättre idag. Var hos läkaren igår eftersom varken halsen eller öronen ville ge med sig, så vi tyckte det var dags för en liten undersökning. Trodde jag, va.. Självklart ska jag ta spruta. "Mini-sänkarn" sa de visst, och jag svimmade lite.

Blev två små stick i fingret som gjorde ovanligt onda för att vara bebisnålen. Hon gjorde fel (!) och fick göra om, men jag överlevde. Kramade pappas hand tills det knakade (nästan).

taggar

Sitter ensam i mörkret och försöker tagga så mycket jag orkar inför vecka 28. Fest och musik och vänner hela veckan, och ärligt talat ser jag fram emot Kings of Leon och The Sounds som fan! Fast dagens taggnings-nivå, nja. Den är inte riktigt på topp.




Godnatt

IT'S BACK!

Migrän, svullen hals, örat och frossan är tillbaka. Världens bästa pappa kom med Ben & Jerry's, Panodil, massor av halstabletter och flera hyrfilmer. Nu ska jag försöka lägga huvudvärken åt sidan och kolla på Amelie från Montmarte, Illusionisten och Benjamin Button.     xo

ruskigt

Stora regndroppar smattrar mot rutorna och jag känner mig om möjligt ännu kallare och sjukare. Jag har precis ägnat min första vakna timme åt att lusläsa min käre kusins blogg (här!) efter smaskiga detaljer från mina andra kusiners studenter och kanske några ur hennes liv. Hehe. Hittade inte sådär jättemånga ;)

I brist på annat tänkte jag idag börja packa lite inför Stockholmsresan (som egentligen inte är en resa till Stockholm.. hm?).
Eller så kanske jag sätter på en film istället. Till exempel No country for old men eller The Holiday eller American Pie. Borde packa, men trots det och faktumet att solen just silar sig in genom fönstret är det nog en riktig filmdag idag. Igen.
Jag är faktiskt fortfarande sjuk. Host.


Ciao

just nu

.. ligger jag i solen och häller i mig vatten. Visar mina nya skor senare, men just nu är mitt största orosmoln hur det ska gå med betyget i engelska?! Jag vet att jag håller MVG-kvalitét, men läraren blev utbränd och sjukskriven tre veckor innan skolan slutade, så vi hade inga muntliga nationella. Hur ska detta gå..

Vi hörs

090614

Har precis missat den roligaste delen på hela sommarlovet, nämligen FÖRSTA delen. Missade festerna på skolavslutningen, första helgen, solen och alla ovanligt glada människor som skrider på gatorna. Allt på grund av en sådan petitess som 40 graders feber, migrän, svullen hals och en trolig öroninflammation. Pfft.

Skulle egentligen varit i Stockholm i helgen och firat två av mina kusiner och min sysslings studenter, Robert i Stockholm och Johan och Kristina i Nyköping har jag för mig. Missade Lindas för ett par veckor sen eftersom jag hade vernissage. INTE ROLIGT. Får ta igen det när vi åker upp nu på torsdag igen! Seeyou

where is my mind?


090605

Började dagen med en skitdatalektion som innebar att jag förlorade mitt utlovade MVG till ett VG eftersom läraren hittar på egna kriterier, och när hon ska bevisa att de finns och inte hittar dem så hittar hon på något annat jag "gjort fel". Pah.

Åkte hem till min kärlek och åt frukost med sjuklingen, åkte sedan in till stan och träffade mamma och mormor. Fikade på Skånskan och fönstershoppade. Eller ja, jag fönstershoppade. De andra bara shoppade. Fick en Freebra som kommer utmärkt till pass nu på torsdag, eftersom min italienska klänning inte har några axelband och har ganska djup rygg.

Har suttit och lekt i Picasa ett tag nu och ska springa ner till How I met your mother strax! Ikväll ska jag till Honom och antagligen bara ta det lugnt, trots födelsedagsfirande inte långt därifrån. (Grattis A&A!)

Seeyou


Vit tee från Cubus och en sjukt uttråkad Isabelle

ful-iss




Haha, prövade en ny grej.

bikini

  Fick hem nya bikinin idag! Mörk, mörkbrun med gulddetaljer. Fynd från H&M. Tänker nog köpa en till underdel så man kan byta lite. Har kvar två, tre stycken från förra året som funkar perfekt i år med.

 Imorgon har jag bara skola i en timme, så klockan halv 10 åker jag hem till pojkvännen och äter frukost med sjuklingen. Sen tar jag nog bussen in till stan igen och går på en liten (fönster-)shoppingrunda med mamma och mormor. Mysigt!

 Hade tänkt hitta en klänning till avslutningen om en vecka, men kom på att jag har en som är hur fin som helst, köpt för ett år sen i Italien men aldrig använd. Och med mina nya skor till det kommer det bli grymt fint!

 Måste verkligen köpa gummistövlar till Hultsfred. Annie har fixat vårt tält + stormkök nu, så det är bara maten, resan och gummistövlarna som kommer kosta, haha.





 Ciao!

svacka

Hm, liten svacka där ja.. I alla fall, MVG i matte A och VG i mediekunskap. Möjligtvis MVG i bild, annars VG. G i idrott (förvånande haha) och skolan är slut om 7 dagar. 4 skoldagar kvar och sista (onsdag) kommer bestå av ingenting.

Varje år vecka 22 har min skola en slags minifestival som min fotolärare så vackert kallade det, som heter just Vecka 22, eller som de flesta säger Sture på stan. Det är två dagar fulla med teater, sång, dans, design, vintävlingar, action-målning, fotoutställningar och . Journalisterna, grafikerna och fotograferna på skolan gör då en liten tidning i två nummer om 'stadsfesten', och tidningarna heter #1 och #2. I sistnämna hade jag tagit hälften av alla bilderna, och vi är rätt många som fotar, kanske sammanlagt 20 st? Och mina valdes ut. Väldigt stolt, kanske mer än jag borde haha!

Förra helgen blev mysig, hade tjejkväll hos mig med mina tre äldsta vänner och på lördagen fyllde en vän 18 så var på fest hos henne. Träffade en gammal klasskompis som slutade skolan för några månader sen.






1. Utbytesstudenter från Spanien och Italien sjunger karaoke innan flyget hem. De och några från Tjeckien var med på fotoutställningen med oss. 2. Alan var en av dem som höll i karaoken. 3. Sandra och Frida pratade i liveradio på Norretorg. 4. Gustav sjöng karaoke. 5. Delar av utställningen. 6. Tidningen!

RSS 2.0