Julafton

God jul får en väl säga! Har haft så sköna dagar, trots jobb till 14.15 igår och stress i hjärnan. I onsdags kväll slog Rasmus och jag in sista julklapparna, förberedde julstrumporna, åt vörtmackor och drack julöl framför Elf och Lord of the Rings. Tradition är tradition. Jag var ju helt slut, så jag somnade relativt tidigt. Gick upp tidigt på julaftons morgon och gjorde kaffe och grötfrukost till oss, väckte hjärtat och raidade julstrumporna I sängen. Gav varandra traditionsenligt Kalle Anka-tidningar, choklad och någon liten klapp. Han fick en X-Files activity book och jag fick ett Star Wars-legoset. Undrar om han försöker hinta om att det är dags att se filmerna nu?? Sedan delade vi ut våra julklappar och han hade femton fler än mig som vanligt.. Fick sju (!) vinylskivor, världens skönaste tofflor, en ametistring, lugnande doftljus från Leora, planetens största mason jar och en massa annat. Var så himla tråkigt att behöva skynda till jobbet sedan.
 
 
Var supermycket att göra men dagen gick ganska snabbt ändå. Bytte klappar med Gabs och önskade alla goa tjejer god jul och sprang ut till Alex och Felix som väntade på mig. Körde ut till mormor & morfar i Vilshärad och fick min lunch som de andra hade ätit för tre timmar sedan: lax och romsås, räkcrustader, pepparrotssnittar och en julöl, typ det godaste jag ätit på hela året kändes det som. Sen var det julklappsspelet, lek och spring med Theia, mat igen (halva tallriken grönkål och typ tre köttbullar mmm perfektion) och till sist klapputdelning. Jag var uppläsare i år och kan ju säga att det var svårt att hitta paket som inte var till Theia, haha. Årets roligaste var morfars present till Alex, en svindyr 21årig whiskey som han bara älskar, men när han öppnar lådan för att visa flaskan ligger där den billigaste flaskan de hade på systemet! Haha hans min alltså! Morfar skrattade i över en timme, har aldrig sett honom skratta så gott, så typiskt honom med elaka klappar! (Alex fick den riktiga flaskan sedan såklart, elak är han inte!) 
 
 
Felix och jag åkte med mamma & pappa hem och delade ut våra klappar där, Felix fick äntligen sin hajkigurumi och det var värt varenda krona, önskar han sig dumma grejer som "en haj" så får han tamejfan en haj av mig! Tittade på Tomten är far till alla barnen och somnade nästan direkt när jag kom hem!
 
 
Idag myser jag bara och leker men alla klappar. Har malt kaffe i min nya Hario-malare som jag drack ur nya muminmuggen, har på mig nya tofflorna, ska sätta på någon ny skiva och bara ligga och läsa i soffan hela dagen. Ikväll ska vi till mormor igen på juldagsmiddag, längtar mest till brysselkålen och röran med haricot verts, svamp och bacon ååååååååh!
 

Felix och Jessica gick all in på Mumin till mig i år, kolla så fint dehär är då??
MGMT, Beirut, Leonard Cohen, Howlin' Wolf osv osv osv


Theia/Pippi leker med pianomattan, och legot, och kinetic sand, och brandbilen, och läser bok. Samtidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0